A fost lansată ediţia din acest an a Burselor JTI pentru Jurnalişti

Social

Ediţia 2020-2021 a programului Bursele JTI pentru Jurnalişti a fost lansată duminică, 3 mai, când este aniversată Ziua Mondială a Presei.

„De Ziua Mondială a Presei, Bursele JTI pentru Jurnalişti anunţă ediţia 2020-2021, realizată cu sprijinul foştilor bursieri, al Asociaţiei ‘Clubul Presei Economice’, al Fundaţiei Art Production şi al agenţiei Ad Media Consult. După 21 de ani de la prima sa ediţie, programul este destinat ziariştilor care doresc să-şi consolideze experienţa profesională şi încurajează pregătirea în domeniul politicilor europene. Totodată, programul contribuie la înţelegerea modului în care temele europene sunt abordate de către mass-media internaţionale”, a precizat un comunicat transmis AGERPRES de către organizatorii programului.

Bursele JTI pentru Jurnalişti se desfăşoară în trei etape: un training specializat, susţinut în România de către experţi în problematici europene, o călătorie de studii de o săptămână la Bruxelles, pe durata căreia ziariştii se vor întâlni formal şi informal cu oficiali ai Uniunii Europene, precum şi stagii de pregătire profesională, timp de patru săptămâni, la Bruxelles.

La încheierea primei etape vor fi selectaţi jurnaliştii care vor continua programul.

Potrivit organizatorilor, la ediţia 2020-2021 a burselor JTI sunt invitaţi ziarişti din presa scrisă, radio, TV şi on-line, specializaţi în domeniile economic, politic şi social, care trebuie să îndeplinească în mod cumulativ următoarele condiţii: experienţa profesională de minimum doi ani, vârsta de până în 40 de ani, abilităţi de comunicare în limba engleză.

Preselecţia candidaţilor se va face pe baza dosarului de înscriere, iar selecţia – pe baza unui interviu.

Bursele JTI pentru Jurnalişti au fost lansate în anul 2000, ca o continuare a programului de stagii iniţiat în anii ‘˜90 de National Forum Foundation/Freedom House, cu sprijinul Guvernului SUA.

Obiectivul programului a fost dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor jurnaliştilor, prin expunere la realităţile democraţiilor dezvoltate, practică profesională specializată, mai întâi în Statele Unite, iar ulterior la Bruxelles.

Dosarele de înscriere se pot depune de preferinţă în variantă electronică online, prin intermediul site-ului www.bursejti.ro, la adresa contact@bursejti.ro, precum şi variantă print la adresa: Ad Media Consult, str. Erou Iancu Nicolae, nr.103, vila i-2 Voluntari, jud. Ilfov, cod postal 077190. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.