A inceput etapa a treia de ocupare a posturilor vacante la inspectoratul general pentru imigrari

Social

Inspectoratul General pentru Imigrări organizează, în etapa a treia, concursuri pentru ocuparea a 26 de posturi vacante, prin încadrare directă şi trecere în corpul ofiţerilor a agenţilor cu studii superioare. Viitorii ofiţeri şi agenţi îşi vor desfăşura activitatea în cadrul aparatului central al IGI şi structurile subordonate, în domenii de activitate precum: resurse umane, comunicaţii şi informatică, administrativ, implementare programe, informare şi relaţii publice, integrare, migraţie, structura de securitate, medical, psihologic.

Astfel, începând cu data de 16 septembrie a.c., debutează a treia etapă de concursuri fiind demarată procedura de ocupare a 26 de posturi vacante, 15 ofiţeri şi 11 agenţi, 25 de funcţii prin încadrare directă şi o funcţie prin trecere în corpul ofiţerilor a agenţilor cu studii superioare.

Posturile din această etapă, sunt distribuite structurilor aparatului central, precum şi celor din Bucureşti, Ilfov, Arad, Galaţi, Giurgiu, Maramureş, Suceava, Timiş.

Înscrierile se fac la sediul central al Inspectoratului General pentru Imigrări, iar la concurs se pot înscrie persoanele care îndeplinesc condiţiile legale, criteriile specifice şi condiţiile de ocupare prevăzute în fişa postului.

Anunţurile de recrutare pot fi accesate pe site-ul oficial al Inspectoratului General pentru Imigrări la adresa www.igi.mai.gov.ro, secţiunea „Carieră” şi la avizierul instituţiei. Tot aici puteţi găsi detalii despre depunerea cererilor şi perioada de înscriere.

Informaţii suplimentare privind modalităţile de înscriere şi participare la concurs, condiţiile de recrutare, probele de examen, criteriile de departajare şi alte date importante pentru desfăşurarea în bune condiţii a recrutării şi încadrării candidaţilor pot fi obţinute de la structura de resurse umane a Inspectoratului General pentru Imigrări la numărul de telefon 021/4107513 şi interiorul prevăzut în anunţ.

Posturile au fost alocate în urma unei analize privind necesităţile operative şi de suport, de la nivelul structurilor centrale şi teritoriale.

Totodată, s-a avut în vedere obiectivul de creştere a gradului de siguranţă a cetăţeanului şi a capacităţii de acţiune la nivelul structurilor teritoriale, prioritatea în combaterea migraţiei ilegale şi facilitarea accesului persoanelor la procedura de azil şi programele de integrare.
Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.