ANAF a publicat un material informativ privind tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din transferul de monedă virtuală, criptomonede

Economic Legislatie

Agenția Națională de Administrare Fiscală a elaborat și publicat Broșura privind tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din transferul de monedă virtuală., criptomonede.

Persoanele care realizează venituri din transferul de monedă virtuală au obligația de a declara aceste venituri prin completarea și depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice – Capitolul I.

Date privind veniturile realizatela organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai, inclusiv, a anului următor celui de realizare a venitului, conform Art. 114 alin. 2 lit. m) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal cu modificările și completările ulterioare.

Rolul ghidurilor fiscale elaborate de speciali asista contribuabilii să se conformeze voluntar la declararea veniturilor realizate la plata impozitelor și contribuțiilor datorate .

Contribuabilii central de asistență telefonică a contribuabililor telefon 031.403.91.60.

Ghidul poate fi consultat aici

Cumpara, vinde, castiga, schimba criptomonede cu Binance : The World’s Leading Cryptocurrency Exchange. Daca folosesti acest link BINANCE https://accounts.binance.com/ro/register?ref=OLERFNFH sau folosesti ID de recomandare OLERFNFH primesti o reducere de 20 % la comisioanele de tranzacționare.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .