Ancuța Bodnar și Geanina Radiș au cucerit prima medalie de aur a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Sport

Superbă performanță a canotajului românesc!  Ancuța Bodnar și Geanina Radiș au cucerit prima medalie de aur a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. După un parcurs fără greșeală, la capătul unei curse de vis în finala feminină de dublu vâsle de la Tokyo pe care au condus-o de la început până la final, fetele de aur ale României au trecut primele linia de finiș în finala cu timpul 6:41.03 – nou record olimpic al probei!

 Ancuţa Bodnart: ”A fost o cursă grea, dar foarte frumoasă. Am plecat motivate şi am reuşit să aducem medalia mult visată, mi-am îndeplinit visul olimpic aici. I-am făcut mândri pe toţi cei de acasă şi suntem foarte fericite de acest lucru. Am bătut şi recordul olimpic, nu ne-am aşteptat, dar ne doream asta. Dar ne-a ajutat şi vremea, chiar dacă au fost valuri, am avut vânt ajutător, dar a fost bine.

”Din 2019 am intrat în barca de dublu vâsle şi de atunci am rămas în aceeaşi formulă. Au fost doi ani de muncă continuă, fără pauză, fără vacanţe. Am muncit mereu pentru acelaşi vis.

”Chiar dacă Olimpiada s-a amânat cu un an, noi am continuat să ne pregătim şi să muncim. Ne-am antrenat singure acasă în timpul pandemiei şi parcă eram unite prin acelaşi lucru. Am dat ce am avut mai bun noi azi ca să împlinim munca acestor ani”
”Pe podium am simţit fericire, mândrie, bucurie, recunoştin.ţă, mulţumire. I-am făcut mândri pe toţi. Eram atât de fericită, parcă nu îmi venea să cred că am medalia, dar a meritat totul”.

Simona Radiş: ”A fost o cursă foarte grea, condiţiile au fost destul de dificile, dar am reuşit să gestionăm bine toată situaţia. Pe lângă faptul că am luat medalia de aur, am reuşit să batem şi recordul olimpic, care este încă un motiv de bucurie pentru noi.

”Pornim cu încredere de acum încolo, pentru că drumul nostru este abia la început. Vom creşte mai frumos decât am făcut-o până acum. Suntem puternice, dar vom deveni şi mai puternice. Nu putem să spunem decât că avem încredere, că lucrurile vor decurge mult mai bine”.

Ancuța Bodnar şi Simona Radiş, portdrapelul României la ceremonia de deschidere de la Tokyo, au adus cea de-a 20-a medalie de aur a canotajului românesc la Jocurile Olimpice.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.