Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari au cucerit cea de-a doua medalie pentru canotajul românesc la Tokyo 2020 – argint în proba masculină de patru rame

Sport

În finala masculină a probei, cei patru tricolori au făcut o cursă excelentă pe care au încheiat-o cu timpul 5:43:37, la un vîrf de barcă de campionii olimpici din Australia (Alexander Purnell, Spencer Turrin, Jack Hargreaves, Alexander Hill) care s-au impus cu un nou record olimpic (5:42:76).

Pentru prima data după 20 de ani, reprezentanții Marii Britanii au ratat aurul olimpic în această probă. Mai mult, britanicii Oliver Cook, Matthew Rossiter, Rory Gibbs şi Sholto Carnegie, care au luat startul în finală, pe finalul cursei au deviat de la direcţie, fiind la un moment dat aproape de coliziunea cu echipajul italian format din Matteo Castaldo, Marco di Costanzo, Matteo Lodo, Giuseppe Vicino, care a încheiat pe locul 3.

România a obţinut a doua sa medalie la canotaj, după aurul câştigat de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, iar bilanţul canotajului românesc la Jocurile Olimpice a ajuns la 20 de medalii de aur, 20 de argint şi 9 de bronz.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.