Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă au cucerit medaliile de argint în proba masculină de dublu rame la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Sport

Tandemul tricolor a avut un start mai slab, după primii 500 de metri fiind pe penultimul loc. Revenirea a fost însă spectaculoasă. La jumătatea parcursului ajunseseră deja pe locul al treilea, iar pe ultima mie de metri parcă au zburat. Au recuperat centimetru cu centimetru și au trecut linia de sosire în spatele fraților croați Martin şi Valent Sinkovic care au stat în fruntea cursei încă de la început.  

Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă cuceresc astfel prima medalie olimpică în proba masculină de dublu rame după 33 de ani. Ultimii care au urcat pe podium în această probă au fost  Dănuţ Dobre şi Dragoş Neagu în 1988, la Seul, unde și-au adjudecat tot medaliile de argint. Primul și singurul titlu olimpic la dublu rame masculin a fost obţinut în 1984, la Los Angeles, de Petru Iosub şi Valer Toma.

Românii, vicecampioni mondiali în 2018 la Plovdiv şi campioni europeni la Poznan, în 2020, care în semifinale au reușit cel mai bun timp (6:13:15) au fost cronometraţi în FINALĂ cu timpul de 6:16:58, în timp ce fraţii croaţi Martin şi Valent Sinkovic, campioni olimpici în 2016 la dublu vâsle și de două ori campioni mondilai la dublu rame, în 2018 şi 2019, au încheiat cursa cu timpul  6:15:29.

Argintul de la dublu rame este cea de-a patra medalie a Team Romania la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi a treia la canotaj.

Medaliile: Aur – dublu vâsle feminin – Ancuţa Bondar, Simona Radiş şi Argint – Ana-Maria Popescu – spadă feminin, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari – patru rame masculin, Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă – dublu rame masculin.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.