Decizie istorică a Comitetului Internațional Olimpic: Fiecare țară va avea doi purtători de drapel la ceremonia de deschidere a JO de la Tokyo

Sport

Comitetul Internațional Olimpic permite și recomandă Comitetelor Olimpice Naționale să desemeneze doi purtători de drapel la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice.

Astfel, începând cu ediția de la Tokyo, o fată și un băiat vor putea duce împreună drapelul, urmând regula egalității de șanse între femei și bărbați pe care CIO o promovează și respectă. Decizia a fost prezentată public de către președintele Thomas Bach, într-o conferință de presă.

Până în acest moment, Simona Halep se afla în pole-position pentru a deveni portdrapelul României la Jocurile Olimpice din 2020.  Campioana de la Wimbledon și Roland Garros a declarat că își dorește o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 și că ar vrea să fie portdrapelul României.

Rămâne de văzut dacă Comitetul Olimpic Român va desemna doi sportivi sau va merge pe mâna unuia singur.

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate să se desfăşoare între 24 iulie şi 9 august, însă epidemia de coronavirus ar putea afecta programul evenimentului.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.