Grupul de Comunicare Strategică: 38 de persoane în carantină; 11.311 de persoane sunt în izolare la domiciliu

Social

Un număr de 38 de persoane sunt în carantină instituţionalizată la nivel naţional pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19 (coronavirus), iar alte 11.311 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, pe teritoriul României au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), iar un pacient, primul depistat pe teritoriul ţării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieşit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt – bărbatul fiind externat.

Ceilalţi 5 pacienţi sunt internaţi la Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi, starea acestora de sănătate fiind în acest moment bună, afirmă sursa citată.

Totodată, anchetele epidemiologice la Suceava şi Timişoara continuă pentru a identifica toate persoanele cu care au intrat în contact pacienţii depistaţi pozitiv miercuri.

„Facem apel la rudele persoanelor depistate pozitiv să respecte regulile de carantină şi izolare şi să nu încerce să viziteze pacienţii internaţi, pentru că aceştia stau în izolare completă până când sunt declaraţi vindecaţi”, afirmă Grupul de Comunicare Strategică.

Cei doi cetăţeni români infectaţi cu virusul COVID-19 (coronavirus) şi internaţi într-un spital din Japonia au fost declaraţi vindecaţi şi vor fi externaţi. Cetăţenii români se vor întoarce în ţară.

În cursul zilei de miercuri au fost înregistrate 69 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 1011 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

„Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE. De asemenea, cetăţenii români din străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20”, se arată în informare.

Potrivit aceleiaşi surse, până la data de 4 martie au fost raportate 3.351 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.