APIA eliberează adeverinţe pentru Campania 2020, începând din 15 mai

Economic Social

Adeverinţele adresate fermierilor care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare şi non-bancare care au încheiat convenţii cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), vor fi eliberate începând din 15 mai.

Potrivit unui comunicat de presă al APIA, pentru a respecta în continuare regulile de distanţare socială şi pentru a proteja sănătatea personalului propriu şi a beneficiarilor, fermierii au posibilitatea de a solicita agenţiei eliberarea adeverinţelor prin mijloace electronice (telecomunicaţii). De asemenea, cu acordul fermierului, instituţia va transmite direct, prin mijloace electronice, instituţiilor bancare şi non-bancare adeverinţele eliberate.

În ceea ce priveşte primirea cererilor unice de plată în cadrul Campaniei 2020, aceasta se realizează în continuare prin mijloace electronice, până la acest moment fiind depuse un număr de 604.271 de cereri, pentru o suprafaţă de 4.969.969,53 de hectare.

Campania de depunere a cererilor unice de plată se va încheia la data de 15 iunie 2020, în conformitate cu prevederile legale.

APIA menţionează că solicitările de cereri unice de plată se realizează pe site-ul Agenţiei, accesând link-ul aplicaţiei IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunţită a utilizării aplicaţiei se găseşte în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistenţă.

Documentele care se ataşează la dosarul Cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/paşaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice către Centrele judeţene/locale APIA de care aparţin fermierii. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.