Factor de corectie a pretului actiunilor TRP in indicii BVB incepand cu 22 octombrie

Economic

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca incepand cu data de 22 octombrie 2019 factorul de corectie a pretului, ci,T corespunzator actiunilor companiei TERAPLAST S.A. (TRP), aferent majorarii de capital social cu acordarea de actiuni gratuite, care va fi luat in calculul indicilor BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR si BET Plus, va avea valoarea de 1,250000.

Valoarea factorului de corectie a pretului ci,T corespunzator actiunilor TRP a fost determinata in conformitate cu prevederile art. 4.2.2 din manualele indicilor BVB, dupa cum urmeaza:

Unde:

  numarul de actiuni gratuite

 numarul initial de actiuni, la momentul T-1”

In conformitate cu Art. 1 alin. (1) pct. 62 lit. b) pct.2 din Titlul preliminar, Cartea I a Codului BVB, pretul de referinta al actiunilor TRP pentru sedinta de tranzactionare din data de 22 octombrie 2019 este de 0,266 lei/actiune.

Conform Art.431 (1) din Titlul III, Cartea I a Codului BVB, variatia maxima admisa a pretului ordinelor, calculata fata de pretul de referinta, in conformitate cu prevederile art.1 alin.(1) pct. 62 lit. b) pct. 2 din Titlul preliminar, se aplica pentru actiunile TRP in sedinta din 22 octombrie 2019.

Pentru mai multe informatii, va stam la dispozitie la adresa de e-mail: indices@bvb.ro. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.