“Banca de Alimente” ajută 200.000 de familii. Programul Crucii Roşii a fost lansat în 2009

Social

150.000 de copiii adorm seara flămânzi, iar unul din trei copiii este expus riscului de sărăcie, în România. Este un semnal de alarmă al Majestăţii Sale Margareta, preşedintele Crucii Roşii, la aniversarea a 10 ani de existenţă a programului „Banca de Alimente”,  care ajută 200.000 de familii ce suferă de foame.

“Peste o treime din copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei şi 150.000 adorm flămânzi seara. Statistica aceasta include doar copiii din mediul rural”, spune Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

Lansat în 2009, în plină criză economică, programul Crucii Roşii „Banca de alimente” a fost o idee importată din America de artista Margareta Pîslaru. Datorită programului, 200.000 de familii din România nu mai suferă de foame pentru că primesc lunar un pachet cu alimente de bază.

În mod simbolic, pentru a vedea cât de utile sunt alimentele de bază, care se donează pentru Banca de Alimente, câţiva maeştri bucătari au gătit preparate cu nume ciudate şi rezonanţe istorice.

Fă şi tu food banking şi ajută Crucea Roşie din România să lupte împotriva foamei! Mai multe detalii găsiţi pe site-ul: https://crucearosie.ro/cauze-urgente/banca-de-alimente/

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.