Banca Transilvania se alătură Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România

Social

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) anunţă că Banca Transilvania (BVB: TLV), cel mai mare finanţator al economiei româneşti, devine membru asociat al organizaţiei, potrivit unui comunicat al băncii.

„Ne bucurăm că putem să împărtăşim din experienţa noastră în piaţa de capital şi să contribuim la cele mai bune practici ale companiilor în relaţia cu investitorii. Ei sunt parteneri de bază pentru companiile listate. Pentru fundamentarea deciziilor, investitorii au nevoie de un dialog coerent în urma căruia să-şi construiască încrederea în mediul de afaceri în ansamblu, în potenţialul companiei, în calitatea oamenilor care au pornit şi care conduc acea afacere”, a afirmat Mihaela Nădăşan, director general adjunct Instituţii şi Pieţe Financiare, Banca Transilvania.

Compania este recunoscută pentru activitatea de peste 25 de ani în sectorul bancar din România şi este prima bancă listată la Bursa de Valori Bucureşti. Valoarea companiei a crescut în medie cu 50% pe an de la listare şi până în prezent.

„Majoritatea investitorilor activi la bursă au avut măcar o dată în portofoliu acţiunile Băncii Transilvania, companie etalon a pieţei de capital din România şi cea mai tranzaţionată acţiune la Bursa de Valori Bucureşti. Excelenţa în Relaţia cu Investitorii a fost apreciată de investitori şi ne bucură să facem în cadrul ARIR o echipă puternică de profesionişti care să contribuie la proiectele importante ale pieţei. Îi felicităm de asemenea pentru includerea acţiunilor în indicele FTSE Russell al pieţelor emergente, începând din septembrie 2020”, a spus Daniela Şerban, preşedinte şi co-fondator ARIR.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România, în funcţie de active, cu o cotă de piaţă de peste 16% şi are peste 3 milioane de clienţi, dintre care 700.000 sunt clienţi creditaţi. Compania este de asemenea singura bancă romanească inclusă în clasamentul global Brand Finance Banking 500 din 2019, cu o valoare a brand-ului de 242 milioane de dolari.

Banca Transilvania se alătură unui grup de elită de companii membre ARIR, precum Bursa de Valori Bucureşti, ALRO, Antibiotice, BRK Financial Group Electrica, Electromagnetica, Franklin Templeton – Bucureşti, Hidroelectrica, Idea Bank, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Purcari, Teraplast şi Transelectrica.

Membrii ARIR au acces la conţinut exclusiv pentru implementarea celor mai bune practici în Relaţia cu Investitorii şi Guvernanţa Corporativă, sesiuni de instruire adaptate nevoilor lor şi obiectivelor pentru Relaţia cu Investitorii, participă la proiecte de dezvoltare a pieţei de capital. În cadrul ARIR sunt invitate să adere: ca membru asociat – companii listate, în curs de listare sau care emit obligaţiuni listate, membru afiliat – alte companii şi membru profesionist – persoane cu experienţă în IR. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.