Cătălin Ivan (ADN) anunţă că semnează pactul propus de Kelemen Hunor, cu condiţia ca UDMR să îşi facă publice sursele de finanţare, inclusiv pe cele de la Budapesta

Politic

Cătălin Ivan cere o definire mai exactă a termenilor pactului propus de candidatul UDMR la funcţia de preşedinte şi se întreabă dacă atunci când Kelemen Hunor a declarat că Ziua Naţională de 1 Decembrie nu trebuie sărbătorită de maghiarii din România nu cumva a fost o jignire uriaşă, un atac colectiv la adresa tuturor românilor? „Este salutar că domnul Hunor nu îşi doreşte atacuri la persoană şi jigniri, mai ales că de-a lungul anilor el însuşi s-a făcut remarcat prin astfel de practici”, spune Cătălin Ivan.

Cătălin Ivan, candidatul ADN – Alternativa pentru Demnitate Naţională la Preşedinţia României, răspunde apelului făcut de Kelemen Hunor, candidatul UDMR, şi se arată dispus să semneze un pact naţional pentru o campanie „fără atacuri la persoană şi fără jigniri”, dar numai în anumite condiţii.

„Trebuie să definim mai întâi ce este o jignire. Dacă noi afirmăm că UDMR, în frunte cu domnul Hunor, reprezintă interesele unui alt stat decât cel român – este acesta un fapt sau o jignire? Dacă noi afirmăm că UDMR nu este un partid politic înregistrat conform legii şi încalcă astfel legislaţia electorală dintotdeauna – este un fapt sau o jignire? Dacă noi spunem că UDMR cauţionează dintotdeauna o clasă politică română coruptă şi imposibil de reformat prin susţinerea majorităţii guvernelor postdecembriste, în schimbul unor favoruri personale pentru liderii săi, care s-au îmbogăţit peste măsură şi care lasă în sărăcie şi subdezvoltare populaţia maghiară din Harghita şi Covasna – descriem o realitate sau aducem o jignire?”, se întreabă Cătălin Ivan.

Candidatul ADN pune şi o a doua condiţie pentru a semna pactul amintit: „Nu ne putem numi europeni în lipsa aplicării principiului transparenţei totale. Este dispus domnul Kelemen Hunor, alături de toţi liderii UDMR, să facă publice sursele de finanţare ale Uniunii, inclusiv sumele de bani care vin de la Budapesta?”.

Cătălin Ivan consideră, în final, că pentru a produce o regenerare a clasei politice româneşti este nevoie ca mitul „UDMR-ului etern la guvernare” să fie spulberat. „Ştim cu toţii bancul celebru – ‘De ce fac românii alegeri? Ca să ştie UDMR cu cine guvernează!’ – şi trebuie să vină o zi când acesta nu va mai reprezenta o realitatea dureroasă!”.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.