Cazul Bechtel | Fiscul vrea să recupereze de la CNAIR jumătate de miliard de euro

Economic

Scandalul Bechtel are urmări și în prezent, la șase ani de la rezilierea contractului cu firma americană. Fiscul vrea să recupereze de la Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere jumătate de miliard de euro, bani plătiți în avans pentru lucrări neexecutate la timp dar și penalități. Acum, compania de drumuri riscă să fie executată silit. Unele proiecte mari de investiții ar rămâne astfel fără sursă de finanțare, avertizează experții.

Cele aproape 525 de milioane de euro pe care Fiscul vrea să le recupereze de la Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere reprezintă peste jumătate din bugetul pe care compania mizează anul viitor pentru întreținerea și repararea șoselelor. Prejudiciul a fost constatat în urma unui control al Ministerului de Finanțe.

Reprezentanți Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere au precizat, pentru Știrile TVR, că au solicitat ANAF suspendarea executării silite până când se vor încheia toate procesele care vizează speța. Problema ar urma să fie tranșată la nivelul Guvernului.

Contractul cu Bechtel a fost rezilitat în 2013. Atunci, constructorul american trebuia să termine cei peste 415 de kilometri de autostradă între Brașov și Borș. Dar au fost gata doar 52 de kilometri. Pentru alți 60, lucrările nu au fost finalizate. Cu toate acestea, plățile au fost făcute în avans, spun reprezentanții Ministerului de Finanțe.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.