Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis organizarea congresului pe 29 februarie. Niculae Bădălău s-a retras din conducerea interimară a PSD

Politic

Declarațiile la adresa Diasporei, în ciuda scuzelor oferite și azi, l-au costat pe Niculae Bădălău funcția de vicepreședinte interimar al PSD. Conducerea partidului i-a retras această funcție la capătul unei ședințe în care s-a vorbit mult despre aducerea în partid a celor excluși în ultima vreme. Social-democrații s-au reunit miercuri după-amiază în ședința forului lărgit. A fost prima ședință CEx după ce noua conducere interimară a preluat frâiele partidului.

ACTUALIZARE Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seară, la finalul Comitetului Executiv Naţional, că Niculae Bădălău nu a fost exclus din partid şi nicio persoană nu va fi exclusă cât timp el este preşedinte interimar, liderul de la Giurgiu fiind totuşi sancţionat prin pierderea funcţiilor de la nivel naţional.

ACTUALIZARE Niculae Bădălău a anunțat, miercuri în CEx, că se retrage de la conducerea interimară a partidului, au declarat surse politice. Bădălău deținea funcția de membru în conducerea colectivă interimară – Regiunea Sud.

ACTUALIZARE Comitetul Executiv al PSD a stabilit organizarea unui Congres ordinar pe data de 29 februarie.

ACTUALIZARE Niculae Bădălău a afirmat că își cere din nou scuze față de românii care sunt plecați la muncă în străinătate și că regretă contextul și formularea „total nefericite”.

Liderul PSD Giurgiu a precizat că va respecta decizia pe care o vor lua în CEx colegii săi în ceea ce îl privește.

„Aș începe din nou să îmi cer scuze tuturor românilor plecați în străinătate la muncă, să îmi cer scuze familiilor lor. Regret contextul și formularea total nefericite. Este clar că eu nu gândesc așa și foarte mulți oameni știu lucrul asta. Eu îi prețuiesc și îi respect pe absolut toți românii, indiferent unde sunt”, a declarat Niculae Bădălău la sediul PSD din Kiseleff, potrivit Mediafax.

Social-democratul a adăugat că va accepta decizia colegilor din CEx în legătură cu o posibilă sancționare a sa.

„Asta am avut să vă spun și încă o dată îmi cer scuze. Respect decizia colegilor din CEx și o voi accepta”, a conchis Bădălău.

ACTUALIZARE „Ideea este că ar fi bine să îi sancționăm pe toți aceia care câștigă alegerile. Să inversăm atitudinea noastră și să ținem cont de ceea ce, la o șuetă, într-un cadru care nu era destinat dezbaterii publice, câte un om mai scapă câte o afirmație”, a afirmat Dumitru Buzatu înaintea Comitetului Executiv, întrebat dacă ar trebui sancționat Niculae Bădălău pentru afirmațiile despre diaspora.

„Nu cred că vreți să ne spuneți ce să gândim. Vă spun ce cred. Dacă cineva stă la o discuție cu altcineva, nu cred că trebuie controlată discuția respectivă. Nu era nicio conferință de presă. Sigur la șprițuri”, a adăugat Buzatu.

„Nu e vorba dacă sunt de acord (cu afirmațiile lui Niculae Bădălău – n.r.). Nu ne-am polarizat în jurul lui Bădălău pro și contra. Pur și simplu a fost luată atitudine chiar de Niculae Bădălău care și-a cerut scuze. Nu, să îl băgăm la pușcărie. Acum când scapă unul o prostie, atunci trebuie să îl băgăm la pușcărie”, a explicat Buzatu.

El a mai subliniat că a luat atitudine, la fel ca alți colegi, față de declarații lui Bădălău. „Și eu am luat atitudine. Nu aveți nicio autoritate morală. M-am referit la exact ce a spus Niculae Bădălău. Și-a cerut scuze că a comis-o, a săvârșit o eroare. Și atunci ce să-i mai facem?”, a conchis Dumitru Buzatu.

ACTUALIZARE Se discută despre situația unor oameni cu greutate în partid, care au făcut mai multe comentarii în ultima perioadă și astfel a fost afectată imaginea formațiunii, a transmis Ionuț Gheorghe, jurnalist TVR, pentru Telejurnal 14.00.

Este vorba, în primul rând, de Niculae Bădălău, de la organizația PSD Giurgiu.

Furtună în PSD după afirmațiile lui Niculae Bădălău despre românii din diaspora: „Ei au 700.000 de oameni. (…) Restul până la 3-5 milioane sunt fetele alea de le duc ăștia”

Mai toți cei din conducerea partidului s-au delimitat de aceste comentarii, însă acum sunt foarte mulți lideri de organizații care vor ca Bădălău să facă un pas înapoi și, în cazul în care această decizie nu va veni chiar din partea sa, atunci se va cere chiar excluderea din partid.

De asemenea, se va discuta și despre Dumitru Buzatu, de la PSD Vaslui. Acesta a avut o reacție urâtă după ce a fost huiduit la parada de 1 Decembrie.

Noua conducere își dorește ca linia partidului să fie respectată și să nu mai fie abateri, mai ales abateri care afectează imaginea PSD. Se vorbește despre o resetare, în care unii lideri ar trebui să facă un pas înapoi.

Sunt informații potrivit cărora șeful interimar al PSD chiar a cerut un audit financiar, iar aceasta va fi o altă temă pe ordinea de zi. La ultima ședință a Comitetului Executiv s-a discutat că s-au cheltuit foarte mulți bani pe consultanții partidului, iar aceștia nu ar fi făcut altceva decât să încurce lucrurile, potrivit surselor din partid.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.