Criza politică are efecte economice. Leul s-a depreciat față de euro, indicii bursieri sunt în scădere

Economic

Cutremurul politic generat de ieșirea de la guvernare a ALDE își trimite replicile în economia țării. Oamenii de afaceri sunt îngrijorați de schimbările repetate de miniștri și spun că pierd bani din cauza impredictibilității factorilor decidenți. Și oficialii Băncii Naționale atrag atenția că România se află într-o situație extrem de dificilă, politic și economic.

Leul s-a depreciat față de euro de luni, când A.L.D.E a anunțat că se retrage de la guvernare. Abia astăzi, moneda națională s-a oprit din picaj. Primii care pierd din cauza fluctuației bruște a cursului de schimb sunt importatorii și exportatorii care fac afaceri în moneda europeană.

Instabilitatea guvernării sperie și investitorii. Aproape toți indicii bursieri au fost în cădere liberă încă de la primele ore ale dimineții. Sunt bani pierduți pentru cei care au acțiuni la firmele românești.

Patronii de firme mici nu știu nici ei la ce să se mai aștepte, mai ales că urmează alegeri.

Și oficialii Băncii Naționale sunt nemulțumiți de instabilitatea de la nivel politic. Eugen Rădulescu, directorul Direcției de Stabilitate Financiară, susține, într-o postare pe o rețea de socializare, că România se află într-o situație dificilă, politic și economic. Și nu crede că avem resurse să rezistăm încă un an și jumătate, până când un nou guvern va fi desemnat în urma scrutinului parlamentar la termen. În opinia sa, soluția o reprezintă alegerile anticipate.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.