Obligatiunile emise de BCR intra la tranzactionare la BVB

Economic

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca joi, 19 decembrie, obligatiunile senior nepreferentiale emise de Banca Comerciala Romana (BCR26) in valoare de 600 milioane lei vor intra la tranzactionare pe piata reglementata administrata de BVB. Aceasta este prima emisiune de obligatiuni senior nepreferentiale din Romania si din Europa Centrala si de Est. Agentia de rating Fitch a acordat emisiunii de obligatiuni un rating final de BBB+.

Obligatiunile au o maturitate de 7 ani, respectiv in data de 16 decembrie 2026. Dobanda este fixa, de 5,35% pe an platibila anual. Emisiunea cuprinde 1.200 de obligatiuni, cu o valoare nominala de 500.000 de lei.

Cu aceasta emisiune, BCR face un pas inainte si se aliniaza la noile reglementari UE privind capacitatea pe care trebuie sa o aiba bancile pentru a absorbi pierderile, cerinta minima de fonduri proprii si datorii eligibile (MREL) si liniile directoare MREL in linie cu strategia de rezolutie pe care o urmareste.

Emisiunea de obligatiuni a fost supra-subscrisa in registrul de ordine, astfel ca BCR a majorat emisiunea de la tinta initiala de 500 milioane lei la 600 milioane de lei.

Emisiunea a fost intermediata de BCR.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.