Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale, si-a prezentat proiectul de Presedinte la Pitesti

Politic

Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale, si-a prezentat, sâmbătă, 12 octombrie, programul de Presedinte la Pitesti. Dan Barna a declarat că proiectul său de reformare a României conţine măsuri necesare pentru a iesi din cercul vicios al sărăciei si corupţiei, iar prima măsură este reforma constituţională.

„Este un program care defineste liniile si direcţiile pe care eu le văd ca fiind fundamentale pentru reformarea României. Măsurile mele la Presedinţia României vin ca o soluţie la problemele pe care le aud în stradă de la români. Primul obiectiv este reforma constituţională pentru ca rolul Presedintelui să fie mult mai activ în soluţionarea crizelor politice din România, precum cea din urmă cu două zile. O altă modificare a Constituţiei prevede includerea textului iniţiativei Fără Penali în funcţii publice. Am ajuns aici pentru că a ajuns să fie firesc să avem penali în funcţii publice. Consecinţa o vedem în plecarea tinerilor peste hotare, aleg să plece pentru că nu mai văd o direcţie sănătoasă a ţării noastre.”, a declarat Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale în cadrul unei conferinţe de presă la Pitesti.

Educaţia, reformarea sistemului de sănătate si investiţiile în infrastructură, pentru a lega regiunile istorice din România prin autostrăzi, sunt alte obiective pe care Dan Barna le propune în calitate de viitor Presedinte.

„Până la finalul mandatului meu de Presedinte, educaţia va primi 6% din PIB. Voi întoarce în Parlament orice proiect de lege a bugetului care nu asigură suficient de mulţi bani pentru Educaţie sau mecanisme prin care finanţarea per elev nu reduce disparităţile de acces şi calitate a educaţiei, nu să le adâncească, aşa cum se întâmplă în prezent. De asemenea, este esenţială o nouă Lege a sănătăţii, pentru ca prevenţia si medicina de familie să fie principalele linii de interacţiune a cetăţeanului cu sistemul medical. Actuala lege a sănătăţii este depăsită. În privinţa infrastructurii trebuie să începem investiţiile si să facem autostrăzi. Obiectivul meu este să legăm toată regiunile istorice ale României lega prin autostrăzi. Ceea ce s-a întâmplat până acum nu mai poate continua.”, a conchis Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS la Presedinţia României.

În perioada 11 octombrie – 7 noiembrie, Dan Barna va merge prin ţară pentru a-si face cunoscut proiectul său în calitate de Presedinte.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.