Dăncilă: Iohannis se află într-un război deschis cu Constituţia şi cu legile

Politic

Premierul Viorica Dăncilă a susţinut, luni, că preşedintele Klaus Iohannis se află în război cu Constituţia, cu legile, cu românii şi drepturile acestora.

„Am citit în presă declaraţiile preşedintelui în funcţie, care se închipuie ‘într-un plin război cu PSD’ şi care îşi instigă partidul la ură şi la lupte imaginare. Articolul 80 din Constituţie spune că preşedintele este garantul unităţii naţionale. Unde este unitatea, atunci când preşedintele ne declară în stare de război? Unde este imparţialitatea preşedintelui care îi îndoctrinează şi îi alimentează cu ură pe cei ce urmează să compună viitorul Guvern al României? Klaus Iohannis se poate închipui în tot felul de războaie, însă adevărul este că preşedintele se află într-un război deschis cu Constituţia României şi cu legile, cu munca şi bunul simţ, într-un permanent război cu românii şi cu drepturile lor. Ca şi PNL şi acoliţii, care au adoptat un discurs de extremă dreaptă periculos, acest om este într-un război declarat cu bugetarii, cu antreprenorii, cu pensionarii şi cu toţi aceia ce nu votează PNL şi pe care vrea să îi arunce în sărăcie şi izolare! Acestea sunt războaiele pe care le poarta actualul preşedinte şi viitorul Guvern al României – cu legea, cu românii şi cu democraţia”, a scris Dăncilă, pe Facebook.

În opinia sa, „atunci când un preşedinte îşi doreşte dispariţia unui partid politic, el devine cel mai mare pericol pentru democraţie şi istoria a dovedit-o de nenumărate ori”. „Orice alt om cu responsabilitatea funcţiei şi cu o minimă decenţă ar fi demisionat de mult din fruntea statului român”, a adăugat liderul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat duminică, la Timişoara, că PNL se află în plin război cu PSD şi le-a transmis liberalilor să nu-i subevalueze pe pesedişti.

„În mod normal, despre reconstrucţia unei ţări, a unui stat se vorbeşte după un război. Şi ştiţi ce? Noi suntem în plin război cu PSD. Dar de ce facem noi asta? Fiindcă noi, voi, liberalii, şi cu mine, suntem oameni ai păcii, ai construcţiei, care vor să dezvolte România. De ce am intrat noi într-un război? Vă amintiţi cum a câştigat PSD alegerile vorbind despre lapte şi miere şi din prima zi au început să atace România şi pe români, au început să atace justiţia ei gaşca de penali şi ne-am opus şi eu şi voi, după care au început să atace toate sistemele mari din România. (…) De aceea suntem în război, fiindcă cineva trebuia să ia partea românilor şi vom câştiga acest război. Am început destul de bine”, a spus Iohannis. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.