De azi se închid restaurantele, barurile și cafenelele. Sunt interzise evenimentele și adunările care depășesc 100 de persoane

Social

Am intrat în cea de-a treia zi a stării de urgenţă, iar dacă până acum situaţia nu a fost cu mult diferită, de azi lucrurile se schimbă total. Vor fi restricții clare legate de prezența noastră în spațiul public. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat aseară că se închid restaurante, baruri, cafenele și alte unități, precum saloanele de îngrijire personală. Iar toate evenimentele și adunările care depășesc 100 de persoane sunt interzise, fie ele şi în spaţii deschise.

Restaurantele, barurile si cafenelele se închid. Se pot face însă livrări la domiciliu.

Este permisă organizarea activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip drive-in, room service sau livrare la client.

Autoritățile interzic reuniunile de peste o sută de persoane chiar și în spații deschise, iar cele cu mai puțin de o sută se pot desfășura doar dacă e păstrată distanța de un metru între participanți. Se vor închide saloanele de înfrumusețare și chiar sălile de jocuri de noroc.

Se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală realizate în spații închise.

Se interzice organizarea și desfășurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane în spații deschise.

Comandamentul de urgență a luat de asemenea decizia de a suspenda, de mâine de la ora 18.00, toate zborurile dinspre și spre Spania. Este prelungită și suspendarea curselor spre și dinspre Italia, cu încă 14 zile. Ministrul de Interne a subliniat, încă o dată, că autoritățile nu vor recurge la închiderea orașelor.

Autoritățile fac încă o dată apel la cetățenii din diaspora să nu se întoarcă acasă acum și atrag atenția că orice declarație falsă atrage după sine dosar penal.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.