Decizia care l-ar putea ajuta pe Dragnea. Curtea de Apel a declarat ilegale completurile de 5 judecători de la ÎCCJ

Politic

Curtea de Apel București a declarat ilegală constituirea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte. Dacă decizia ar rămâne definitivă, sentințele de condamnare date în acest an ar putea fi anulate, au explicat avocații. Unul dintre beneficiari ar fi chiar Liviu Dragnea care, după modelul Elenei Udrea, ar putea ieși mai repede din închisoare.

Curtea de apel București le-a dat dreptate judecătoarei Camelia Bogdan și fostului deputat PSD Octavian Goga. Aceștia au atacat constituirea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte.

Camelia Bogdan se judecă la Curtea Supremă cu Inspecția Judiciară care a exclus-o din magistratură, iar fostul deputat a fost condamnat la 2 ani și 4 luni cu suspendare pentru conducere fără permis. Dacă decizia va rămâne definitivă, sentințele de condamnare ar putea fi anulate.

Toți cei condamnați în acest an la Înalta Curte, care nu au primit motivarea și sunt în termenul de 30 de zile, pot face contestație în anulare.

De exemplu, fostul lider PSD, Liviu Dragnea. După modelul Elenei Udrea, el ar putea face contestație în anulare și ieși din închisoare. Mai mult, și procesul va fi reluat de la zero.

Sentința Curții de apel București nu este definitvă și recursul se va judeca chiar la Înalta Curte ale cărei completuri sunt puse în discuție. Recursul ar putea primi termen în 2021.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.