Planurile PSD după ieşirea de la guvernare. Val de numiri pe ultima sută de metri

Politic

PSD îşi caută drumul după ieşirea de la guvernare. Nu şi-au anunţat deocamdată planurile. Pe ultima sută de metri însă, înainte de votul de ieri din parlament, a fost un adevărat val de numiri în diverse posturi, lucru criticat de noua putere.

În ultimele zile, Viorica Dăncilă a avut mai multe întâlniri la Palatul Victoria. Fosta şefă a Executivului a semnat mai multe contracte pentru diverse proiecte, dar a făcut şi mai multe numiri în posturi-cheie. La Ministerul Finanţelor, Viorica Dăncilă a pus un nou secretar general adjunct, Liliana Mincă. Trebuie văzut dacă actualul ministru Florin Cîţu va accepta ca fosta deputată PP-DD să rămână în această funcţie.

În Monitorul Oficial a apărut şi numirea lui Robert Ionuţ Dinţoi, şef la Departamentul de Luptă Antifraudă, celebrul DLAF, despre care s-a tot vorbit în ultimele săptămâni.

Avem însă şi o plecare. Daniela Pescaru a cerut să nu mai fie secretar de stat, însă aceasta rămâne director în Ministerul Finanţelor Publice. Ea ocupă acest post de mai mulţi ani.

O altă numire are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Se pare că Sorin Pintea a dorit şi ea să îşi impună un om într-o funcţie-cheie. La Institutul Fundeni a fost numită manager Adriana Cotel. Deputatul Emanuel Ungureanu, cel care a dezvăluit această informaţie, susţine că aceasta este o apropiată a lui Darius Vâlcov.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.