Eliberarea Certificatelor pentru Situatie de Urgenta (CSU)

Social
Va informam ca in data de 05.04.2020 a fost activată aplicația prin intermediul platformei http://prevenire.gov.ro pentru eliberarea Certificatelor pentru Situație de Urgență (CSU) destinată operatorilor economici a căror activitate este afectată în contextul pandemiei SARS–CoV-2.
In urma solicitarii facute de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc prin adresa FPTR 1418/26.03.2020, pentru a clarifica încadrarea structurilor de primire turistică cu funcțiuni de cazare în cele două tipuri de certificate va informam ca:

a) pentru întreruperea totală sau parțială a activității, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgență decretate (afectați de Ordonanțele Militare) – este TIP 1 (albastru). Asadar, conform adresei MEEMA 3476/03.04.2020,  detinatorii de structuri de primire turistica care desfasoara concomitet si activitati de servire si consum al produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice, si/sau activitati de tratament balnear si ingrijire personala, activitati ce au fost afectate direct de dispozitia Ordonantei Militare nr.1/2020 privind unele masuri de prima urgenta care vizeaza aglomerarile de persoane si circulatia transfrontaliera a unor bunuri, cu completarile ulterioare, pot fi considerati ca fiind eligibili pentru a solicita certificatul pentru situatii de urgenta TIP 1 ( ALBASTRU).

b) pentru înregistrarea unei diminuări a încasărilor sau veniturilor în luna martie 2020 cu un procent de minim 25% față de media încasărilor sau veniturilor din perioada ianuarie – februarie 2020 – este TIP 2 (galben). Asadar, conform adresei MEEMA 3476/03.04.2020, detinatorii de structuri de primire turistica care au doar activitate de cazare si inregistreaza diminuarea veniturilor sau a incasarilor cu minimum 25% in luna martie 2020, prin raportare la media lunilor ianuarie si februarie 2020, pot fi considerati ca fiind eligibili pentru a solicita certificatul pentru situatii de urgenta TIP 2 (GALBEN).

IMPORTANT : 

– un operator economic poate solicita prin intermediul platformei http://prevenire.gov.ro un singur tip de certificat pentru situatii de urgenta TIP 1 (ALBASTRU) sau TIP 2 (GALBEN).
 – nu este nevoie de alte documente, decât de declarația pe proprie răspundere (al cărui model se poate completa fie direct în aplicație, fie se poate downloada).
– această declarație e obligatoriu să fie semnata digital și apoi incarcata pe platforma, altfel certificatul este revocat. În condițiile în care reprezentantul legal nu deține semnătură electronică, acesta o va semna olograf, urmând să o încarce în aplicație un împuternicit (care este trecut în declarație).  

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.