Euro a atins un nou maxim istoric. Cursul stabilit de BNR: 4,7759 lei/euro

Economic

Leul tot mai slab ne scumpește traiul. Plătim mai mult pentru rate, chirii, dar și pentru alimente și alte bunuri aduse din import. Cei care au credite și au ajuns în incapacitate de plata pot apela la o soluție inedită: concilierea cu banca. Beneficiile obținute prin negociere au depășit 2 milioane de euro, în ultimii trei ani, arată statisticile oficiale.

Cursul de referință a ajuns la un nou minim istoric și se apropie de pragul de 4 lei și 78 de bani pentru un euro.

La începutul anului, moneda unică europeană era cotată la 4 lei și 66 de bani. Astfel că, cine are o rată lunară de 300 de euro plătește acum cu 7 euro, adică aproximativ 33 de lei în plus față de cât plătea în ianuarie, doar din diferența de curs.

Plătesc mai mult și cei care vor să ia un împrumut.

Un euro mai puternic înseamnă și chirii și facturi mai scumpe.

Unii analiști estimează că leul se va deprecia în continuare pe final de an, ca urmare a importurilor în creștere pentru sărbători și văd posibil un curs de referință de 4,8 lei pentru un euro.

Cei care au credite în moneda europeană și nu mai pot plăti ratele au la dispoziție o soluție inedită: concilierea cu banca.

Procedura este gratuită și este avantajoasă și pentru bănci. Clienții nu rămân în incapacitate de plată.

Numărul cererilor de conciliere cu banca a ajuns la aproape 2.000 și este de aproape două ori mai mare decât anul trecut, arată statisticile Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul bancar.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.