Factor de corectie a pretului actiunilor EL in indicii BVB incepand cu 23 octombrie

Economic

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca incepand cu data de 23 octombrie 2019 factorul de corectie a pretului, ci,T corespunzator actiunilor companiei SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL), aferent majorarii de capital social, care va fi luat in calculul indicilor BET, BET-TR, BET-NG, BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR si BET Plus, va avea valoarea de 1,000173.

Valoarea factorului de corectie a pretului ci,T corespunzator actiunilor EL a fost determinata in conformitate cu prevederile art. 4.2.3. din manualele indicilor BVB, dupa cum urmeaza:

4.2.3. Acordarea dreptului de a subscrie actiuni noi la un pret inferior pretului de piata

In situatia in care o societate din componenta indicelui decide sa acorde actionarilor sai dreptul de a subscrie actiuni noi la un pret inferior pretului de piata, factorul de corectie a pretului ci,T se determina astfel:

In conformitate cu Art. 1 alin. (1) pct. 62 lit. b) pct.2 din Titlul preliminar, Cartea I a Codului BVB, pretul de referinta al actiunilor EL pentru sedinta de tranzactionare din data de 23 octombrie 2019 este de 11,10 lei/actiune.

Conform Art.431 (1) din Titlul III, Cartea I a Codului BVB, variatia maxima admisa a pretului ordinelor, calculata fata de pretul de referinta, in conformitate cu prevederile art.1 alin.(1) pct. 62 lit. b) pct. 2 din Titlul preliminar, se aplica pentru actiunile EL in sedinta din 23 octombrie 2019.

Pentru mai multe informatii, va stam la dispozitie la adresa de e-mail: indices@bvb.ro.  

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.