Gheorghiu: Ne-am dori ca redeschiderea instituţiilor muzeale să aibă loc pe 18 mai, de Ziua Internaţională a Muzeelor

Social

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a exprimat, joi, speranţa ca instituţiile muzeale să se redeschidă pe 18 mai, cu prilejul marcării Zilei Internaţionale a Muzeelor.

„Se doreşte acest lucru, dar trebuie îndeplinite toate normele procedural-instituţionale. Sunt aceşti paşi. În primul rând, legea votată aseară (miercuri – n.r.) trebuie să apară în Monitorul Oficial, după aceea avem nevoie de decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă în urma căreia să se emită ordin comun de ministru, al ministrului Culturii şi Sănătăţii. Abia în baza acelui ordin comun deschid instituţiile muzeale. Aşa s-a hotărât, acestea sunt procedurile impuse”, a declarat Gheorghiu pentru AGERPRES.

El a precizat că această dată nu este una sigură, dar timpul pentru a fi realizaţi „toţi paşii” i se pare unul „scurt”.

„Eu nu pot să dau nici o dată. Noi vrem asta. Sperăm ca aceste norme procedurale să fie îndeplinite până pe 18 mai. Mi se pare, însă, că timpul e scurt pentru ca să se întâmple toţi paşii”, a adăugat ministrul.

Bogdan Gheorghiu a participat joi, la o conferinţă de presă Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, unde a precizat că instituţia pe care o conduce a transmis către organismele abilitate toate propunerile referitoare la condiţiile de desfăşurare a activităţii în structurile aflate în subordinea Ministerului Culturii.

„Noi, pe partea noastră ne-am făcut treaba şi am înaintat toate propunerile noastre. (…) Suntem şi noi prizonierii procedurilor”, a spus Gheorghiu, în conferinţa de presă. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.