Guvernul a retras cinci ordonanțe pe zona fondurilor europene de la publicarea în MO

Politic

Guvernul Orban s-a întrunit în prima ședință după ce a fost demis prin moțiune de cenzură. Acum are atribuții limitate, dar s-au luat câteva decizii.

Guvernul a venit azi cu o surpriză. Cinci OUG pe zona fondurilor europene au fost retrase de la publicarea în MO. Am aflat de la ministrul de resort Marcel Boloș că acestea nu aveau toate avizele necesare ceea ce ar fi creat o situație de care să profite adversarii politici care ar fi putut să ceară  Avocatului Poporului să conteste aceste acte normative la CCR.

Au fost emise o serie de HG. Până în septembrie guvernul intenționează să vine cu finanțarea programului After school pentru elevii din familii dezavantajate financiar și social.

Ministrul de resort Marcel Boloș a venit cu un anunț prin care în următoarele 2 luni se va derula o procedură de apeluri pentru proiecte finanțate pe fonduri europene în valoare de 250 de milioane de euro.unele dintre ele privesc cetățenii din diaspora pentru a li se creea oportunități de angajare sau antreprenoriale, altele privesc studenții din ani terminali.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.