Orban: Vom desfiinţa cele 22 de companii municipale din Bucureşti; bani sifonaţi pe toate năzdrăvăniile pământului

Politic

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, duminică seară, că, în cazul în care alegerile la Primăria Capitalei vor fi câştigate de candidatul susţinut de liberali, cele 22 de companii municipale vor fi desfiinţate, el adăugând că „s-au sifonat banii publici pe toate năzdrăvăniile pământului”.

„N-am fost lipsit de încredere în PNL şi în capacitatea unui candidat al PNL de a câştiga, dar ne vom confrunta cu o clientelă care va fi foarte agresivă şi va genera foarte multe voturi pe relaţii de dependenţă. PSD-ul e specialist să îl facă dependent pe om, cum i-au angajat în societăţile lui Firea – fără concurs, fără procedură, angajaţi la recomandări PSD, sunt plătiţi mai bine decât plătesc firmele private pe posturi echivalente, cam cu o treime cel puţin. Unul care e angajat în societate ştie că a fost angajat de Firea şi el ştie că primeşte degeaba de la Firea o leafă şi îi merge foarte bine cu Firea şi e normal că se va duce şi va mai convinge şi pe membri familiei şi pe alţii să-şi păstreze poziţia privilegiată pe care o are datorită lui Firea. Aici trebuie mobilizaţi tot naivii care-şi plătesc taxe , impozite la timp. (…). Le vom desfiinţa (companiile municipale – n.r.), asta o spunem foarte clar, nu poţi să funcţionezi”, a declarat Ludovic Orban, la postul B1 TV.

În legătură cu cei 600 de milioane de euro cheltuiţi de companiile municipale în ultimii ani, Orban a spus că va trebui Curtea de Conturi să delege o echipă pentru a verifica toate cheltuielile.

„Acolo trebuie făcută o cercetare foarte atentă – cum au fost cheltuiţi banii, care a fost baza legală, pe ce s-au dus – că banii s-au dus în sedii, chirii de sedii, în frigidere, televizoare, mobilă pentru dotarea acestor entităţi, s-au dus în salarii, s-au dus în achiziţionare de tot felul de utilaje, s-au sifonat banii publici pe toate nezdrăvăniile pământului. Curtea de Conturi va trebui să delege o echipă extrem de amplă şi de multidisciplinară ca să verifice toate cheltuielie care au fost făcute. Se poate solicita un audit, care să fie o bază sau un termen de comparaţie cu un eventual control al Curţii de Conturi. Ce s-a întâmplat în ultimii patru ani de zile nu poate să rămână nestudiat, neanalizat, pentru că s-au sifonat bani publici grămadă”, a afirmat Orban.

De asemenea, el a mai afirmat că Nicuşor Dan, candidat al partidelor de dreapta, ar avea şanse „de 99%” să o învingă la urne pe actualul primar, Gabriela Firea (PSD). Pe de altă parte, Orban a mai spus că, potrivit sondajelor efectuate pentru PNL, la votul pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi pentru consiliile din cele şase sectoare PNL şi PSD sunt la valori apropiate în intenţia alegătorilor. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.