Fostul preşedinte al clubului de fotbal UTA Alexandru Meszar, candidat UDMR la Primăria Arad

Politic

Fostul preşedinte al clubului de fotbal UTA, Alexandru Meszar, care a condus şi clubul Atletico, a fost prezentat, vineri, drept candidat al UDMR pentru Primăria Arad, în timp ce pentru preşedinţia Consiliului Judeţean va candida liderul filialei judeţene a Uniunii, deputatul Petru Farago, au anunţat liderii UDMR Arad vineri, într-o conferinţă de presă.

În urma unui proces de alegeri interne care a început în urmă cu o lună, UDMR Arad şi-a stabilit principalii candidaţi pentru alegerile locale, iar lista completă va fi definitivată în următoarele zile.

Meszar este cunoscut în lumea sportului drept „părintele” UTA Arad, fiindu-i atribuită salvarea clubului de fotbal în 2013, când a întâmpinat mari dificultăţi financiare. Totodată, anterior, el a condus clubul de fotbal Atletico, dar a fost implicat şi în alte proiecte sportive.

Prezent în conferinţa de presă de la UDMR Arad, directorul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport, Alexandru Meszar, a spus că în urmă cu o lună nu s-ar fi gândit la o astfel de provocare, de a fi candidat pentru funcţia de primar, însă a acceptat propunerea.

„Am acceptat pentru că am experienţă în administraţie, reprezentarea unor grupuri şi a cetăţenilor. Consider că, pentru sportul arădean, este un avantaj să aibă la primărie pe cineva care cunoaşte fenomenul UTA, dar mă aştept să primesc voturi nu doar de la iubitorii sportului arădean”, a declarat candidatul UDMR.

În ultimii 20 de ani, UDMR a avut în municipiul Arad în permanenţă un viceprimar, pe Levente Bognar, fost preşedinte al filialei judeţene a Uniunii, în prezent preşedinte al organizaţiei municipale a UDMR. Alegerea unui viceprimar UDMR a fost posibilă în condiţiile în care, începând cu anul 2000, a existat o colaborare permanentă în Consiliul Local între UDMR şi PDL, ulterior PNL.

Întrebat de jurnalişti dacă va fi următorul viceprimar al Aradului, Meszar a spus că nu porneşte în competiţie de pe locul doi, ci îşi doreşte fotoliul de primar.

Alexandru Meszar, care este membru simplu în UDMR, a anunţat că se va autosuspenda din funcţia de director la Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport pe perioada campaniei electorale.

În municipiul Arad există o comunitate de peste 16.000 de locuitori de etnie maghiară, iar UDMR are un viceprimar şi doi consilieri locali locali.

La nivelul judeţului, UDMR are, în urma alegerilor din 2016, cinci primari, cinci viceprimari, 60 de consilieri locali şi doi consilieri judeţeni. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.