ALDE îl susține pe Ion Popa pentru şefia Senatului. Meleșcanu, exclus dacă va accepta susținerea PSD

Politic

ALDE a stabilit, marți, susținerea lui Ion Popa pentru funcția de președinte al Senatului, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu. Totodată, partidul a decis că persoanele care acceptă funcții, fără acordul formațiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleșcanu.

Teodor Meleșcanu va fi dat afară din ALDE dacă acceptă oferta social democraților de a candida la șefia Senatului. Decizia a fost luată după o ședință de urgență convocată de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la care a participat și fostul ministru de externe. Acesta rămâne în continuare propunerea PSD la președinția Senatului.

Liderii ALDE s-au adunat într-o ședință de urgență pentru a clarifica situația colegului lor, Teodor Meleșcanu, aspirant la funcția de șef al Senatului din partea PSD.

Cu o largă majoritate, liderii ALDE au hotărât că oricine va accepta funcții din partea social-democraților va fi exclus din partid. De asemenea, ALDE va avea un candidat propriu la șefia acestei camere, senatorul Ion Popa. Cât despre fostul ministru de Externe, Călin Popescu Tăriceanu nu știe în acest moment ce să creadă.

„Prima decizie e cea referitoare la susținerea colegului senator Ion Popa pentru funcția de președinte al Senatului României. A doua decizie pe care am luat-o a fost cea privitoare la pierderea calității de membru ALDE pentru persoanele care fără acceptul sau susținerea partidului acceptă funcții, conform prevederilor statutare. Aceste decizii au fost luate cu o largă majoritate. A fost prezent și dl Meleșcanu care și-a cerut scuze colegilor pentru situația pe care a generat-o. Nu putem accepta astfel de propunere din partea PSD, care iese din orice normă politică”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul ședinței Biroului Politic Central al ALDE de marți la Parlament.

Decizia ALDE vine după ce grupul senatorilor PSD l-a propus pe Teodor Meleșcanu pentru șefia Senatului, după demisia din funcție a lui Călin Popescu Tăriceanu. Senatul nu a votat, luni, propunerea pentru șefia forului legislativ.

Votul pentru funcția de șef al Senatului, din care a demisionat Călin Popescu Tăriceanu, va avea loc săptămâna viitoare.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.