Viorica Dăncilă: Fac un apel la Iohannis să nu se mai ambiționeze să refuze miniștrii fără temei

Politic

Viorica Dăncilă a declarat că așteaptă de la Klaus Iohannis un răspuns legat de miniștri interimari, pentru a nu ține Guvernul blocat. Premierul face apel la șeful statului să nu se ambiționeze în a îi refuza pe cei propuși, din cauza unor vendete politice.

„Aștept din partea președintelui Iohannis un răspuns privind propunerile de miniștri interimari pentru Energie, Mediu și relația cu Parlamentul. Au trecut deja câteva zile. Încă mai sper ca domnul Iohannis să dezvolte capacitatea de a înțelege că blocarea Executivului nu ajută guvernarea și stabilitatea țării. Așa cum încă mai sper să realizeze că vendetele cu care ne-a obișnuit fac rău în primul rând oamenilor, și nu adversarilor dumnealui politici”, a scris Viorica Dăncilă, marți, pe Facebook.

Șeful Executivului a mai spus că „România are nevoie de un guvern funcțional. Fac așadar un apel către domnul Iohannis să nu se mai ambiționeze să refuze miniștrii fără temei, pentru că un adevărat șef de stat nu își exercită niciodată puterea în moduri distructive și contraproductive pentru țara lui”.

Premierul a afirmat și luni că l-a sunat pe Klaus Iohannis pentru a afla ce se întâmplă cu interimarii pe care i-a propus după demisia miniștrilor ALDE din Guvern. Ea a precizat că șeful statului i-a transmis că va da un răspuns într-un timp scurt.

Propunerile pentru posturile de interimari sunt Nicolae Bădălău la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea la Relația cu Parlamentul.

Viorica Dăncilă a amenințat că în cazul în care șeful statului va amâna situația, se va adresa CCR.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.