Guvernul oferă, anul viitor, drept de muncă pentru 30.000 de străini. Cererea este în creștere

Social

Încă 30.000 de străini sunt cu bagajele făcute să vină la muncă în România, anul viitor. Patronii spun că sunt nevoiți să aducă tot mai mulți lucrători din Africa și Asia pentru că românii nu mai sunt dispuși să lucreze pe salariul minim, mai ales în turism și construcții. Autoritățile vor suplimenta numărul de permise de muncă.

Sarkalem este din Etiopia, din îndepărtata Africă Răsăriteană. De șase luni este cameristă la un lanț de hoteluri de lux. Nu a venit la muncă singură în România, ci alături de alte peste 60 de lucrătoare. Salariile de la noi sunt aproape duble faţă de țara natală.

Cererea pentru muncitorii străini este în creștere în turism dar și în construcții. De altfel, cea mai mare parte a lucrătorilor asiatici și africani care vin în România muncesc pe șantiere.

Guvernul oferă drept de muncă pentru 30.000 de străini, din afara Uniunii Europene, anul viitor. Numărul lor este prea mic, spun unii patronii. Este egal cu cel de anul acesta.

Pentru 2019, autoritățile au dat aprobare, inițial, pentru 20.000 de muncitori străini. Numărul lor a fost mărit cu 10.000 ca urmare a cererii tot mai mari din partea patronilor.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.