Ungureanu (USR) a depus o plângere penală în cazul pacientei arse: S-a încercat muşamalizarea acestei nenorociri

Politic

Deputatul USR Emanuel Ungureanu s-a prezentat luni dimineaţă la Parchetul General pentru a depune o plângere penală în care solicită procurorilor să cerceteze dacă personalul medical care a intervenit în cazul pacientei arse pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca a săvârşit infracţiunile de înşelăciune, fals, uz de fals şi fals intelectual.

„În primul rând, comunicatul preşedintelui Colegiului Medicilor este o ruşine şi este o sfidare la adresa victimei şi a familiei acesteia, care a fost informată despre incidentul din sală ca fiind un incident minor. Să arzi o pacientă pe o suprafaţă de 40 la sută din corp, pentru doctorul Beuran a însemnat un incident minor. Motivul pentru care am venit la Pachetul General este unul foarte clar, acela de a cere procurorilor să stabilească cu certitudine dacă personalul medical din Spitalul Floreasca care a participat sau a coordonat operaţia, vorbim de două intervenţii chirurgicale din 13 şi 22 decembrie, a comis înşelăciune, fals, uz de fals şi fals intelectual”, a declarat deputatul la intrarea în sediul Parchetului General.

Deputatul USR spune că există multe suspiciuni în acest caz şi susţine că declaraţiile chirurgului Mircea Beuran sunt „năucitoare”.

„După declaraţiile năucitoare ale doctorului Beuran, care ne explica faptul că el nu a participat la intervenţia chirurgicală, dar ar fi semnat în fals că ar fi fost în sală de la primul până la ultimul moment operator, până la suspiciunea că pacienta ar fi fost, atenţie, alergică la iod, deşi în fişele de observaţie, în actele medico-legale oficiale nu există nicio probă care să ne conducă la ideea că s-au făcut testări la iod. Nu ştim dacă la intervenţia din 13 decembrie profesorul Beuran a fost în sală sau a coordonat prin telefon o echipă medicală, despre a cărei componenţă nu ştim nimic. Toate aceste întrebări sunt fără răspuns, pentru că cei care trebuiau scoşi vinovaţi de ce s-a întâmplat ar fi fost asistentele şi cei care erau în zona de îngrijire – brancardierii”, a precizat Ungureanu.

În opinia deputatului, se încearcă muşamalizarea acestui caz, pentru ca vina să fie dată pe asistentele medicale.

„Cu certitudine s-a încercat muşamalizarea acestei nenorociri, din mai multe elemente. În primul rând, singura anchetă administrativă, din 22 decembrie, a fost cea declanşată de doctorul Neagoe, managerul Spitalului Floreasca. În mod ciudat, în acea zi, declaraţiile se iau doar de la personalul auxiliar şi mediu. Nu este audiat absolut niciun medic. În 27 decembrie, Ministerul Sănătăţii trimite un inspector al Inspecţiei Sanitare de Stat care nu audiază niciun medic care a fost în sala de operaţie, nu mai audiază pe nimeni, ci preia în raportul său declaraţiile date în data de 22 decembrie de personalul auxiliar. Tot terenul a fost şi este pregătit până astăzi să se dea vina pe asistente, pe infirmiere”, a mai spus Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR este primul care a prezentat public cazul femeii bolnave de cancer care ar fi fost arsă în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca, pacienta decedând ulterior.

Ungureanu a publicat pe Facebook declaraţiile olografe de la două asistente, din care rezultă că pacienta în flăcări a fost stinsă cu un lighean de apă. El susţine că, potrivit informaţiilor care i-ar fi fost furnizate de către o asistentă medicală, conducerea spitalului şi inspecţia venită de la DSP au încercat să muşamalizeze acest caz şi nu i-au luat nicio declaraţie scrisă chirurgului Mircea Beuran. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.