Începe a treia stagiune Teatru în TVR

Divertisment Social

Un spectacol intens, cât o poveste de viaţă, într-o singură oră – aceasta este prima reprezentaţie din cea de-a treia stagiune Teatru în TVR, spectacol pe care vă invităm să îl vedeţi la Grădina Moliere vineri, 26 iulie, de la ora 20.30.

„Textul este măreţ. Este una dintre capodoperele lui Cehov. Sigur, e o piesă scurtă, dar spectacolul de o oră se petrece în timp real, în sensul în care toate întâmplările se desfăşoară pe durata acestei ore”, spune Marius Bodochi, pe care publicul îl va vedea în Ursul, de A.P. Cehov (Teatrul Coquette), alături de Ruxandra Bălaşu şi Gabriel Costan. Şi tot Marius Bodochi ne introduce în poveste: „Personajul pe care îl joc întâlneşte o văduvă, e un coup de foudre puternic, cum poate se întâmplă o dată-n în viaţă, iar după 40 de minute, ea, văduva şi creditorul furios decid să se căsătorească. Întâlnirea celor doi e prilejuită de încercarea personajului meu de a recupera o datorie făcută în timpul vieţii de soţul ei. E o comedie de situaţie senzaţional scrisă” (Marius Bodochi).

Marius Bodochi nu este la prima colaborare cu TVR: „Am mai lucrat în TVR, am prezentat diverse emisiuni, cred că vreo 18 ani – la TVR Cultural şi la TVR 2. Să fiu alături de Televiziunea Română e pentru mine ceva cât se poate de firesc, îmi place mult de tot. E o bucurie pentru că mă reîntâlnesc cu oameni pe care îi cunosc de atâta timp.”

A treia stagiune Teatru în TVR debutează vineri, 26 iulie, în „Grădina Moliere”. Premierele la care vă aşteptăm în această săptămână sunt:

vineri, 26 iulie, ora 20.30: „Ursul” de A.P. Cehov (Teatrul Coquette), cu Marius Bodochi, Ruxandra Bălaşu, Gabriel Costan; 

sâmbătă, 27 iulie, ora 20.30: „Paiaţele / Efectul dăunător al tutunismului şi alcoolismului asupra organismului”, o fantezie de Niculae Urs, după A.P. Cehov şi nu numai… (Teatrul Nottara), cu: Victoria Cociaş şi Niculae Urs, invitat special: Olimpia Urs; 

duminică, 28 iulie, ora 20.30: „Aceşti nebuni făţarnici” de Teodor Mazilu (Teatrul Arte dell’Anima), cu: Irina Cojar, Crina Linţă, Andras Demeter, George Rotaru, Laur Drăgan.

Toate spectacolele se desfăşoară în aer liber, iar accesul se face din strada Amiral Constantin Bălescu, la adresa Moliere 2-4.

Despre spectacole:
„Ursul”

O comedie surprinzătoare, ai cărei protagonişti sunt o tânără văduvă îndoliată, un creditor furios şi un valet fricos. Piesa spune povestea tinerei văduve Popova, cu ochi alunecoşi şi gropiţe în obraji, care îşi trăieşte doliul cu mare devotament, până într-o zi când în casa ei dă buzna un creditor furios venit să recupereze o datorie. Acesta pare să nu se înduplece de nicio sensibilitate feminină şi decide să nu se urnească până nu are câştig de cauză. Tânăra domniţă nu numai că nu îi dă banii, dar îl şi provoacă la duel. Ce poate ieşi dintr-o asemenea situaţie complicată? Cu siguranţă o comedie de bună calitate.

„Paiaţele / Efectul dăunător al tutunismului şi alcoolismului asupra organismului”
Spectacolul Paiaţele este o fantezie de Niculae Urs, după proza scurtă a lui A.P. Cehov şi nu numai. Montarea este o comedie în familie sau, altfel spus, o căsnicie „cu cântec(e)”. La baza scenariului stau două lucrări ale lui A.P. Cehov: sceneta-monolog „Despre efectul dăunător al tutunului” şi schiţa (nuvela) „Ea şi El”.

„Aceşti nebuni făţarnici”
O coproducţie TVR – Teatrul Arte dell’Anima, „Aceşti nebuni făţarnici” este o incursiune în lumea escrocheriei, a ciubucurilor şi a viciilor, ce poate fi văzută, vara aceasta, la cea de-a treia stagiune Teatru în TVR.

La prima vedere, protagoniştii nu par a fi „nebuni”. Aceştia îşi doresc să trăiască bine, au nevoie de dragoste şi concep felurite combinaţii, unele destul de iscusite, pentru a-şi realiza planurile. Ei vor să trăiască „după cum îi taie capul”, satisfăcându-şi pofte efemere şi interese meschine, în afara oricăror reguli. Omul se pierde tot mai mult în realităţi virtuale, astfel că evoluţia speciei noastre este pusă sub semnul întrebării. Rămâne de văzut ce mai rămâne din principiile etice şi morale de odinioară.

Televiziunea Română continuă programul „Teatru în TVR”, o stagiune în adevăratul sens al cuvântului. Comedie – aceasta este tema celei de-a treia ediţii a programului Teatru în TVR. Se vor juca 6 titluri, fiecare dintre spectacolele stagiunii având mai multe reprezentaţii, astfel încât spectatorii să îşi poată alege data la care doresc să vină în grădina Grădina Moliere, în perioada 26 iulie – 14 septembrie. Toate informaţiile despre programarea spectacolelor pot fi găsite pe tvr.ro şi pe pagina de FB Casa de Producţie, iar cele despre spectacole şi bilete – pe site-urile teatrelor: Teatrul Nottara, Teatrul Coquette, Teatrul de Artă, Teatrul Arte dell’Anima, Teatrul de Comedie.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.