INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,7% în primele 9 luni din 2019

Economic

Cifra de afaceri din industrie a crescut în primele nouă luni din 2019 cu 5,7%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, datorită creşterii industriei extractive (+14,2%) şi industriei prelucrătoare (+5,5%), informează Institutul Naţional de Statistică, printr-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.

Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor intermediare (+8,4%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+6,6%), industria bunurilor de capital (+5,0%), industria energetică (+3,7%) şi industria bunurilor de uz curent (+3,5%), potrivit cifrelor publicate de INS.

În luna septembrie 2019, comparativ cu luna precedentă, cifra de afaceri din industrie a crescut pe total cu 12,0%, ca urmare a creşterii cifrei de afaceri înregistrate în industria prelucrătoare (+12,2%) şi în industria extractivă (+6,1%).

Pe marile grupe industriale, au înregistrat creşteri industria bunurilor de capital (+26,5%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+10,7%), industria bunurilor intermediare (+9,2%), industria bunurilor de uz curent (+2,2%) şi industria energetică (+0,5%).

Raportat la aceeaşi lună din 2018, în septembrie 2019, cifra de afaceri din industrie a crescut pe ansamblu cu 5,2%, ca urmare a creşterii înregistrate în industria extractivă (+16,3%) şi în industria prelucrătoare (+4,9%).

Pe marile grupe industriale, au înregistrat creşteri industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+10,4%), industria bunurilor intermediare (+9,1%), industria bunurilor de uz curent (+7,1%) şi industria bunurilor de capital (+2,1%), în timp ce industria energetică a scăzut cu 3,3%.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.