Ludovic Orban: Ministerul Tineretului şi Sportului are un patrimoniu uriaş de care îşi bate joc

Sport

Premierul Ludovic Orban a afirmat, marţi, la preluarea mandatului ministrului Tineretului şi Sportului de către Ionuţ Stroe, că MTS are un patrimoniu uriaş de care „îşi bate joc”, multe dintre bazele sportive lăsate în paragină putând contribui la finanţarea diferitelor discipline.

„Mă bucur să fiu astăzi aici şi să particip la instalare oficială a ministrului Tineretului şi Sportului, domnul Ionuţ Stroe. Ştiu că sunt câteva lucruri foarte importante şi anume pregătirea pentru Campionatul European de fotbal, căruia îi acordăm atenţie maximă posibilă. De asemenea, Olimpiada. Aici necesităţile de finanţare probabil sunt diferite, mai ales pentru disciplinele la care vom avea reprezentanţi care intră în competiţie. Mai sunt câteva lucruri de rezolvat, (…), patrimoniul uriaş pe care îl deţine MTS şi de care acum îşi bate joc, vă spun sincer. Am fost în diferite locaţii lăsate în paragină care nu folosesc nimănui, active care dacă ar fi utilizate în mod inteligent ar putea chiar să finanţeze domeniul sportiv. Nu mai vorbesc de ceea ce are nevoie fiecare sport, baza de antrenament”, a declarat Orban la sediul MTS.

În domeniul tineretului, Ludovic Orban consideră că există anumite structuri care au pierdut orice reprezentativitate: „Şi în ceea ce priveşte susţinerea organizaţiilor de tineret sunt câteva lucruri care trebuie lămurite, pentru că păstrăm din inerţie de 30 de ani nişte structuri care s-au constituit în anii tulburi de după Revoluţie şi care şi-au pierdut orice reprezentativitate şi care trebuie clarificată”.

Vicepremierul Raluca Turcan a vorbit despre necesitatea unei strategii prin care MTS să stopeze „migraţia” tinerilor.

„Sunt la preluarea mandatului ministrului Tineretului şi Sportului din mai multe motive, pentru că este tânăr şi deschis problemelor de tineret şi de sport şi în acelaşi timp pentru că sunt o fostă sportivă de nivel mediu, am făcut vreo 10 ani de arte marţiale şi îmi dau seama cât de important este pentru sportivii din România să găsească în ministrul Tineretului şi Sportului un susţinător al sportului de masă, al investiţiei în baze sportive, al colaborării cu Ministerul Educaţiei Naţionale, cu federaţiile sportive, astfel încât tinerii să se simtă atraşi de sport şi să simtă că într-adevăr principiul care funcţionează în America, şi anume ‘un dolar investit în sport salvează 3 dolari la sănătate’, se aplică şi în România. Evident că problemele legate de tineret sunt multe, trebuie să prevenim migraţia tinerilor care este în număr atât de mare în România. Aici aveţi toată susţinerea noastră, pentru că într-adevăr avem o nevoie vitală de politici active la nivel de Guvern pentru a diminua migraţia, pentru a avea oportunităţi pentru cei care pleacă în străinătate să se întoarcă în România. Ne dorim din suflet un mandat de succes pentru ministrul Tineretului şi Sportului”, a afirmat Turcan.

La evenimentul organizat la sediul MTS în vederea instalării oficiale în funcţie a ministrului Ionuţ Stroe au participat mai mulţi preşedinţi de federaţii sportive precum Vasile Cîtea (FR de Box), Elisabeta Lipă (FR de Canotaj), Răzvan Burleanu (FR de Fotbal), Cristinel Romanescu (FR de Tenis de Masă), Nicu Vlad (FR de Haltere), Alin Petrache (FR de Rugby), Camelia Potec (FR de Nataţie şi Pentatlon Modern), Răzvan Pîrcălabu (FR de Lupte), Irina Deleanu (FR de Gimnastică Ritmică), Gheorghe Vişan (FR de Volei), precum şi preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, Cristian Balaj şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu.
AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.