Iohannis: Teatrele, cinematografele, restaurantele se vor putea deschide probabil din 1 septembrie

Politic

Teatrele şi cinematografele, dar şi restaurantele vor putea fi deschise, probabil, din 1 septembrie, cu respectarea condiţiilor de siguranţă sanitară, în contextul pandemiei de COVID-19, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

„Sunt două domenii în care consider că este cazul să se reia activitatea atât cât se poate şi acolo unde se poate în condiţii de siguranţă”, a afirmat el.

„Teatrele şi cinematografele, sălile de spectacol în general, se vor putea deschide, probabil, începând din 1 septembrie. Sigur, în condiţii speciale de siguranţă, vor trebui lăsate locuri libere între spectatori, trebuie toată lumea să poarte mască. Trebuie respectate anumite condiţii speciale care vor fi stabilite de specialişti. Dar cred că este important ca, acolo unde condiţiile permit, să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură? Cred că este important”, a spus Iohannis.

https://www.youtube.com/embed/gEDGcXBO1L4

Şeful statului a explicat că, după 1 septembrie, în anumite condiţii, „restaurantele se pot deschide în interior”.

„În esenţă, se vor putea folosi, dar numai acolo unde e sigur”, a punctat Iohannis, adăugând că detalii tehnice vor fi stabilite de specialişti.

„Al doilea sector, care este în suferinţă şi unde cred că este bine de asemenea să se reia activitatea acolo unde se poate, este sectorul HORECA, în special funcţionarea restaurantelor în interior. Vremea se răceşte, terasele se vor putea folosi încă o vreme, dar după un timp nu va mai fi posibil. Consider că după 1 septembrie, în anumite condiţii, restaurantele se pot deschide în interior. De asemenea, ţinând cont de reguli de distanţare, nu vor putea fi folosite toate mesele, ţinând cont de condiţii sanitare specifice şi ţinând cont de condiţiile specifice din localitatea respectivă”, a detaliat şeful statului.

El a apreciat că aceste două sectoare – al culturii şi al ospitalităţii – „sunt importante”. „Cred că, după ce am învăţat cum să ne comportăm în pandemie, putem să facem acest pas. Evident, nu ne întoarcem la normalitate, funcţionarea se va face în condiţii speciale, cu reguli speciale, cu norme speciale, dar acolo unde este posibil consider să se reia funcţionarea”, a afirmat Iohannis. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.