Laura Codruța Kovesi, felicitată după votul de joi. Iohannis: O victorie importantă pentru România. Reacția Vioricăi Dăncilă: Este un vot majoritar; întotdeauna majoritatea trebuie respectată

Politic

Președintele României o felicită pe Laura Codruța Kovesi pentru succesul obținut, iar premierul își nuanțează declarațiile. După ce miercuri seară a spus că ambasadorul țării nu o va susține, joi, după votul majoritar în favoarea fostei șefe a DNA, Viorica Dăncilă a declarat că felicită orice om care are un astfel de rezultat.

„O victorie pentru România”, susțin președintele Klaus Iohannis și opoziția, care salută numirea unui profesionist român în fruntea unei instituții europene.

Președintele consideră că votul dat la Bruxelles confirmă aprecierea europenilor pentru pregătirea, experiența și competența Laurei Codruța Kovesi.

Liberalii și USR dezvăluie că reușita de astăzi se datoreaza și lobby-ului intens făcut pe lângă partenerii europeni.

Premierul Viorica Dăncilă, care s-a opus ferm numirii lui Kovesi în fruntea noii instituții europene, crede că ar fi o lovitură pentru România dacă suspiciunile care planează asupra Laurei Codruța Kovesi se dovedesc adevărate. Dar îi transmite felicitări fostei șefe a DNA.

În schimb, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că numirea lui Kovesi este un proces strict politic, care nu are legătură cu perfomanța.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.