Ludovic Orban, la fabrica din Dragomirești unde se produc măști de protecție: Au fost autorizate alte 9 companii pentru producția de măști și 19 pentru combinezoane

Social

Premierul Ludovic Orban a mers, miercuri, în vizită la Uzina de produse speciale Dragomirești, județul Dâmbovița, unde se produc măşti de protecţie. Uzina de produse speciale de la Dragomireşti va produce măşti de tip FFP 3 şi măşti chirurgicale, capacitatea de producţie zilnică fiind de 70.000 – 75.000 de măşti FFP 3 şi între 300.000 – 350.000 de măşti chirurgicale, a declarat Orban.

Premierul a prezentat noile măști produse în fabrica de la Dragomirești și a precizat că materialul utilizat, care are are grad de protecție 99,8%,  a fost testat în Belgia.

Orban a anunțat că intră în fabricație  la Dragomirești și măștile chirurgicale, iar în cazul acestora, materialul care este utilizat oferă protecție de aproape 80%.

Șeful executivului a declarat că la Dragomirești au fost achiziționate utilaje care permit producția măștilor în sistem automatizat cu o capacitate de producție de zilnică de 70.000 – 75.000 de măşti FFP 3 şi între 300.000 – 350.000 de măşti chirurgicale.

„Am testat prima mască FFP 2, de fapt e FFP 3 din punct de vedere al certificării materialului utilizat, care e produsă în România la Uzina de produse speciale de la Dragomireşti. (…) Practic, Uzina de produse speciale Dragomireşti este prima capacitate economică care a achiziţionat utilajele şi care a pus în funcţiune liniile automatizate pentru producerea pe scară largă a două tipuri de măşti, acest tip de mască, numită N 95 după standardul asiatic, dar are echivalent de FFP3. Materialul utilizat pentru această mască a fost testat într-un laborator din Belgia şi are grad de protecţie de 99,8%. De asemenea, tot la această unitate economică intră în fabricaţie măştile chirurgicale, (…) măştile de largă utilizare care vor fi folosite după data de 15 mai. (…) Materialul care este utilizat, conform certificării, dă un procent foarte mare de protecţie, de aproape 80%”, a afirmat Orban, la finalul unei vizite la uzina de la Dragomireşti din judeţul Dâmboviţa.

Premierul a anunțat că sunt și alte companii care au solicitat autorizarea pentru producția de măști și alte echipamente de protecție. Astfel, 9 companii au fost deja autorizate pentru producția de măști.

Ludovic Orban a declarat că există un proiect privat susținut de guvern pentru a produce în România material necesar pentru măști. În acest moment, toate măștile produse în România utilizează material din import, mai ales din China, cel mai mare producător de astfel de materiale.

Premierul a spus că preţul acestor măşti va fi „unul competitiv”.

În ceea ce privește producția de combinezoane, șeful executivului a arătat că au fost autorizate 19 companii, dar a subliniat că încă nu producem în România stratul protector.

Aveți încredere în calitatea produselor, a spus premierul, în finalul declarațiilor făcute la Dragomirești.

Alături de premier, la vizita la Uzina de produse speciale de la Dragomireşti s-au aflat ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Purtarea măștilor va fi obligatorie în spațiile publice închise din 15 mai.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.