Manda: Decidem luni ce avem de făcut; cred că PSD nu poate să voteze un Guvern Orban 2

Politic

Europarlamentarul PSD Claudiu Manda a anunţat că social-democraţii vor decide, luni, într-o şedinţă a conducerii, ce vor face în continuare după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat din nou prim-ministru pe Ludovic Orban, al cărui guvern a fost demis miercuri prin moţiune de cenzură.

„Domnul Ludovic Orban ştie bătaie, că a mai luat. Parlamentul tocmai a aprobat ieri că 261 de parlamentari consideră că domnul Orban nu poate să fie prim-ministru şi totuşi preşedintele l-a propus să fie din nou prim-ministru. Noi, luni, o să avem Comitet Executiv, să decidem ce avem de făcut, dar eu cred că PSD nu poate să voteze un Guvern Orban 2”, a declarat Manda pentru AGERPRES.

El a adăugat că PSD a avut o propunere de prim-ministru, dar că este dreptul preşedintelui să nominalizeze pe cine consideră potrivit pentru această funcţie.

„Eu nu ştiu dacă mai avem ceva de discutat pe subiectul acesta, să votăm sau nu Guvernul Orban, în condiţiile în care am votat clar împotriva Guvernului Orban. Vom decide luni ce avem de făcut de aici încolo”, a menţionat el.

Despre o eventuală sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la nominalizarea lui Ludovic Orban în funcţia de premier, Manda a spus că vor fi puse în discuţie „toate posibilităţile”, iar PSD va lua cea mai bună decizie.

Joi, preşedintele Klaus Iohannis l-a propus din nou pe liderul PNL, Ludovic Orban, pentru funcţia de prim-ministru.

„Întoarcerea la electorat este soluţia corectă, este soluţia care satisface nevoia de democraţie în România. Mai simplu spus, întoarcerea la electorat înseamnă alegeri anticipate. Alegerile anticipate sunt prima mea opţiune, am prezentat partidelor această opţiune. (…) Este normal şi pot să înţeleg că majoritatea partidelor au nevoie de discuţii interne, în forurile lor, pentru a lua o decizie în acest sens. Acest lucru sper să se întâmple foarte repede. Dar până atunci cred că putem să facem următorul pas. Următorul pas foarte concret este desemnarea, din partea mea, a unei persoane însărcinate cu formarea unui nou guvern. Aşadar, după ce m-am consultat cu toate partidele şi formaţiunile parlamentare, îl desemnez pe domnul Ludovic Orban să formeze un nou guvern şi să se prezinte în Parlament”, a declarat Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.