Mesajul adresat de premierul Ludovic Orban cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități

Politic

”Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități este un bun prilej să reafirmăm răspicat mesajul ”Oameni egali – Drepturi egale”, prin care, în urmă cu 27 de ani,  comunitatea internațională a dat un puternic semnal de alarmă cu privire la conștientizarea problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități.

Prevenirea discriminării, respectarea drepturilor și demnității acestora sunt obiective în privința cărora România a făcut pași importanți, dar mai avem mult de lucru pentru a le asigura tuturor acces la o viața normală.

Este nevoie de o integrare reală, de coerență, continuitate și o abordare unitară a măsurilor de sprijin acordate persoanelor cu dizabilități, pentru ca acestea să-și găsească locul potrivit în societate.

Ca prim-ministru, voi susține măsurile menite să asigure persoanelor cu dizabilități  acces neîngrădit la educație, pentru a-și pune în valoare talentul și competențele, oportunități pe piața muncii, pentru a avea mulțumirea propriei contribuții la binele comunității, servicii publice de bună calitate, adaptate nevoilor lor, pentru a avea șanse egale cu cele ale tuturor cetățenilor.

Este nevoie să ne concentrăm în continuare eforturile pentru înțelegerea profundă a nevoilor pe care le au semenii noștri cu nevoi speciale și să eliminăm barierele, care încă le stau în cale, în ceea ce privește implicarea și integrarea lor socială.

Trebuie să ne coagulăm energiile pentru ca șansele persoanelor cu dizabilități să fie similare cu ale oricărui cetățean, să se bucure de egalitate, respect și dreptul de a-și stabili singuri prioritățile și modul în care și le pot pune în aplicare.

Le transmit gândul meu bun tuturor persoanelor cu dizabilități!”

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.