Audierile miniştrilor propuşi s-au încheiat. Luni, la 14.00, urmează votul în plenul Parlamentului. Florin Cîţu, Ion Ştefan şi Violeta Alexandru au primit aviz negativ

Politic

Audierile miniştrilor propuşi de premierul desemnat Ludovic Orban s-au încheiat. După două zile de audieri, doar trei dintre cei 16 au primit aviz negativ. Este vorba despre Florin Cîţu (Finanţe),  Ion Ştefan (Dezvoltare), Violeta Alexandru (Ministerul Muncii). Votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului de luni, de la ora 14.00.

Șase miniștri propuși de Ludovic Orban au trecut testul audierilor din comisii și intră în plen cu aviz pozitiv. Cei mai siguri pe ei au fost candidații care au deja experiență guvernamentală: Cătălin Predoiu și Bogdan Aurescu. Cele mai mari emoții le-a avut, în schimb, ministrul propus la Economie, Virgil Popescu.

Cătălin Predoiu a obținut cele mai multe voturi pentru dintre miniștrii audiați: 38. Prioritatea sa: colaborarea cu Uniunea Europeană și cu organismele profesionale din sistemul de justiție pentru corectarea derapajelor din ultimii ani.

Bogdan Aurescu, propus la Ministerul de Externe, vrea să regândească modul în care sunt trimiși la post diplomații și consulii și promite că românii care trăiesc în Marea Britanie vor primi asistență în cazul unui Brexit fără acord.

Candidatul de la Transporturi, Lucian Bode, a avut o veste proastă pentru bucureștenii care așteaptă finalizarea metroului din Drumul Taberei.

Candidații de la Educație, Economie, Tineret și sport pleacă la drum cu un optimism rezervat.

Cabinetul Orban va da examenul decisiv luni, în plenul Parlamentului. Ludovic Orban și echipa sa trebuie să primească 233 de voturi ca să se poată instala la Palatul Victoria.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.