Modificarea stagiului de cotizare a salariatilor sezonieri 2020

Social
Dupa cum bine stiti, salariatii sezonieri din turism care au contracte de munca pe perioada determinata de 6 luni si beneficiaza de somaj timp de 6 luni nu vor mai beneficia in anul 2020 de  indemnizatie de șomaj deoarece nu vor mai indeplini conditia stagiului de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni.  

Din cauza instituirii situatiei de urgenta pentru 30 de zile pe teritoriul Romaniei conform Decretului Președintelui Romaniei nr. 195 din 16 martie 2020, stare de urgenta care probabil se va prelungi, societatile care desfasoara activitati sezoniere in turism probabil nu isi vor mai desfasura activitatea in conditii normale, iar salariatii sezonieri este posibil sa nu mai fie angajati deloc sau in cel mai bun caz doar pentru o perioada mai scurta .

In aceasta situatie numerosi salariati sezonieri vor ramane in acest an fara niciun venit, salariu sau indemnizatie de somaj.  
Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc a solicitat in regim de urgenta emiterea unui act normativ pentru stabilirea unui stagiu de cotizare de 8 luni (in loc de 12 luni) prin derogare de la art. 34 alin. 1 lit. a din Legea nr. 76/2002  pentru angajatii sezonieri astfel incat toti salariatii din turism care lucreaza in unitati sezoniere sa poata beneficia in acest an de somaj.

Pentru mai multe informatii va transmitem atasat adresa nr.1419/31.03.2020 transmisa catre Ministrului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, cat si Ministrului Muncii si Protectiei Sociale

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.