Nereguli semnalate la Agenţia de Transplant. Oamenii din conducere au luat abuziv banii statului, acuză un deputat

Social

Oameni din conducerea Agenţiei Naţionale de Transplant şi-au dat contracte între ei şi au luat abuziv banii statului. Acuzaţia a fost făcută de Emanuel Ungureanu, care citează rezultatele unui raport al Corpului de control al ministrului Sănătăţii. Deputatul USR a făcut o plângere penală pe această temă la DNA.

Emanuel Ungureanu spune că presupusele infracţiuni ar fi avut loc în ultimii 6-7 ani. Mai exact, oameni din conducerea acestei agenţii şi-au dat între ei contracte cu valori cuprinse 10.000 şi 100.000 de dolari. Deputatul nu a putut spune o sumă, însă a precizat că s-au scos, pe această cale, foarte mulţi bani din bugetul statului.

Emanuel Ungureanu îşi bazează acuzaţiile pe un raport al Corpului de control al ministrului Sănătăţii. Spune că, deşi este deputat, Ungureanu s-a luptat opt luni pentru a pune mâna pe acest document. În primă fază, Ministerul Sănătăţii ar fi refuzat să i-l dea şi acesta l-ar fi obţinut abia după ce s-a adresat instanţei.

Mai mult, Ungureanu spune că le-a cerut procurorilor să o audieze şi pe ministrul Sorina Pintea pentru că, susţine deputatul USR, aceasta nu a făcut nimic şi nu le-a trimis procurorilor rezultatul anchetei Corpului de control. În replică, Sorina Pintea spune că Ungureanu nu face altceva decât să lanseze acuzaţii politice şi că ministrul pe care îl conduce a trimis anchetatorilor rezultatul.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.