Nicolae Ciucă a fost desemnat de preşedintele Klaus Iohannis candidat la funcţia de prim-ministru

Politic

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut joi, 21 octombrie 2021, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă, în urma consultărilor cu partidele şi formaţiunile politice parlamentare.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiei de presă:

Preşedintele României, Klaus Iohannis:

„Bună ziua!

Tocmai am încheiat consultările cu formaţiunile parlamentare, consultări pentru găsirea unei soluţii guvernamentale.

Discuţiile de astăzi au fost considerabil mai bune, după părerea mea, decât ultimele discuţii. Am reiterat la fiecare întâlnire că acum este nevoie de o soluţie reală.

Acum criza politică trebuie să se încheie! Acum este nevoie de un guvern care se apucă să rezolve problemele care îi preocupă şi pe români! Trebuie să terminăm cu această criză de preocupări care ţin doar de politicieni. Această criză a durat deja prea mult. Este inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem criza pandemică, avem o situaţie dramatică în spitalele din România, iarna bate la uşă, preţurile la energie cresc şi chiar dacă acum avem soluţii pentru aceste chestiuni este nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune în practică soluţiile pe care le-am gândit.

În acest sens, am fost foarte mulţumit şi bucuros că Partidul Naţional Liberal a venit cu o nouă abordare. S-a votat acolo în unanimitate un candidat care mi-a fost propus în persoana domnului Nicolae Ciucă, aici prezent.

Analizând întreaga situaţie, discuţiile şi trăgând concluziile care se impun, am decis să-l desemnez drept candidat pentru funcţia de Prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă. L-am invitat să vină împreună cu mine în faţa dumneavoastră şi îl rog în continuare să spună câteva cuvinte.”

Prim-ministrul desemnat al României, Nicolae Ciucă:

„Vă mulţumesc, domnule Preşedinte!

Am înţeles încredinţarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem în aceste momente dificile pentru a putea depăşi situaţia de criză în care ne aflăm, astfel încât cetăţenii să poată să beneficieze de tot ceea ce poate un Guvern în deplinătatea sa să ofere prin deciziile şi acţiunile pe care le întreprinde.

În acest sens, vom negocia cu toate forţele responsabile astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reuşim să alcătuim Guvernul şi, de asemenea, să negociem cu toate forţele responsabile astfel încât Guvernul propus să poată să fie aprobat în Parlament.

Vă mulţumesc!”

Preşedintele României, Klaus Iohannis:

„Domnule Prim-ministru desemnat, vă doresc mult succes în negocieri şi în formarea Guvernului!

Iar dumneavoastră vă mulţumesc şi vă doresc multă sănătate!”

Departamentul Comunicare Publică

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .