Orban: Conform evaluării noastre actuale, nu există numărul necesar de voturi pentru ca moţiunea de cenzură să treacă

Politic

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că, potrivit evaluării actuale a liberalilor, nu există numărul necesar de voturi ca moţiunea de cenzură iniţiată de PSD să fie adoptată în Parlament.

„Conform evaluării noastre actuale, nu există numărul necesar de voturi, chiar dacă PSD este normal că încearcă să creeze această percepţie publică. Sigur că vom vedea, nu mai avem mult de aşteptat şi vom vedea ce se va întâmpla mâine, noi suntem pregătiţi pentru orice eventualitate. Căderea moţiunii înseamnă continuarea activităţii Guvernului şi ambiţia de a pune în practică toate măsurile benefice incluse în programul de guvernare. În cazul în care se va aduna numărul de voturi necesare pentru adoptarea moţiunii de cenzură, sigur că ne ducem spre anticipate”, a afirmat Orban, după ce a participat la un eveniment organizat la ASE.

Întrebat dacă având în vedere acest aspect Guvernul a pregătit proiectul de OUG privind organizarea anticipatelor, premierul a explicat: „Este foarte important să existe o reglementare care să permită, pentru că, în cazul în care moţiunea este adoptată, nu mai avem calitatea de a putea emite ordonanţe de urgenţă şi nu este posibil ca pe cale parlamentară să se poată adopta, prin dezbatere, reglementarea în cazul alegerilor anticipate”. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.