Orban, despre mitingul din Piaţa Victoriei: A fost pregătit; nu înţeleg de ce au protestat

Politic

Premierul Ludovic Orban a afirmat, duminică seara, că mitingul din Piaţa Victoriei „a fost pregătit” şi a arătat că nu a înţeles motivul protestului.

„Din păcate, ne confruntăm cu o campanie foarte ciudată. (…) Există un adevărat bombardament de informaţii false, negaţioniştii, cei care neagă existenţa virusului, cei care sunt promotorii teoriei conspiraţiei, o mulţime de lansatoare de astfel de mesaje pur şi simplu transmit foarte intens şi foarte bine gândit acest set de mesaje care instigă lumea să nu respecte nişte reguli care sunt respectate în mod firesc. (…) Multe tipuri de lansatoare. (…) Mitingul din Piaţa Victoriei credeţi că s-a născut din senin? A fost pregătit. Sunt nişte pagini, site-uri, pe care s-a făcut mobilizarea la miting. Eu, sincer, nici nu înţeleg de ce au protestat… că nu vor să poarte mască – purtatul măştii este principala formă de apărare împotriva virusului – că nu sunt de acord cu legea (carantinării şi izolării n.r.)”, a spus Orban, la B1 Tv.

El a arătat că astfel de mesaje se transmit şi în alte societăţi europene. Premierul a făcut apel la români să nu ia în considerare astfel de mesaje.

„Nu vrem să mai introducem nicio restricţie”, a mai spus Orban.

Orban a subliniat că noul coronavirus este un virus periculos şi că se testează atât cât este necesar.

„Este o situaţie care ne îngrijorează şi, analizând creşterea numărului de cazuri, am dispus o serie de măsuri. Soluţia cea mai simplă e să-i convingem pe români să respecte regulile, să-i convingem pe toţi actorii instituţionali, indiferent că sunt din zona publică sau din zona privată, care au responsabilităţi în aplicarea legislaţiei, în implementarea regulilor să respecte aceste reguli – purtatul măştii, păstrarea distanţei fizice de protecţie sanitară de 1,5-2 m, (…) păstrarea regulilor sanitare, spălatul pe mâini, evitarea atingerii suprafeţelor care sunt atinse de mai multe persoane”, a spus premierul.

El a arătat că autorităţile de control nu pot să controleze tot ce se întâmplă, însă a subliniat că există o mobilizare fără precedent a acestora.

De asemenea, premierul a indicat că alte ţări nu au avut o relaxare etapizată a măsurilor în contextul noului coronavirus. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.