Premieră în România: s-a lansat prima revistă privind informarea asupra riscurilor asociate consumului de droguri

Social

Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO), a lansat astăzi, 7 octombrie, la CreArt, revista „No Drugs Revolution”, în prezenţa administraţiei publice, a reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, a Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi – filiala Bucureşti, a reprezentanţilor asociaţiilor studenţeşti, dar şi a reprezentanţilor de multinaţionale din România.

Revista „No Drugs Revolution” informează pe de o parte părinţii, cadrele didactice şi, nu în ultimul rând tinerii, cu privire la efectele pe care le are consumul de droguri asupra organismului, dar şi care sunt cauzele pentru care adolescenţii recurg la droguri. Pe de altă parte, revista conţine şi informaţii cu privire viitoarele evenimente cultural-artistice derulate de CIADO România, care au drept scop informarea cu privire la consumul de droguri şi găsirea de alternative sănătoase pentru petrecerea timpului liber.

„Era nevoie de o astfel de revistă. O revistă complexă, unde sunt prezentaţi factorii de risc şi protecţie, dar şi ce-i sfătuim pe părinţi când aceştia bănuiesc că băiatul sau fata lor, consumă droguri. Săptămâna viitoare, 10.000 de exemplare vor ajunge în 400 de unităţi de învăţământ din Capitală – atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice. Le va fi cu adevărat folositoare dacă ne gândim la faptul că a scăzut cu mult vârsta de debut privind consumul de droguri, vorbim de copii de 10 ani, care ajung mai târziu să devină şi dealeri. Ne-am bucurat să vedem dorinţa studenţilor şi a multinaţionalelor de a se implica în susţinerea proiectelor CIADO, căci drogurile nu ţin cont de vârstă sau statut social.

Pe lângă unităţile de învăţământ, revista „No Drugs Revolution” va fi distribuită în mod gratuit tuturor participanţilor din cadrul proiectului de informare prin teatru – „Teatru cu Cocktail”.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.