Premiera la BVB. Pentru prima data Market Maker-ul Emitentului poate fi utilizat pentru imbunatatirea lichiditatii

Economic
  • BRK Financial Group devine de maine Market Maker al Emitentului pentru AAGES, companie listata la BVB in urma cu doi ani.
  • Adrian Tanase, CEO BVB: Este pentru prima data cand un intermediar semneaza un contract direct cu un emitent pentru sustinerea lichiditatii. Acest lucru a devenit posibil pentru ca am reusit sa stabilim cadrul general de derulare al programului. Market Maker-ul Emitentului devine astfel o realitate care creeaza premisele de imbunatatire a lichiditatii. Ne-am dori ca tot mai multi emitenti sa urmeze acest exemplu si sa foloseasca aceasta oportunitate.
  • Gabor Molnar, director general AAGES: Obiectivul urmarit este cresterea lichiditatii actiunilor firmei si, prin aceasta, sporirea increderii investitorilor.
  • Razvan Rat, director general adjunct BRK Financial Group: Angajamentul nostru privind dezvoltarea pietei de instrumente financiare locale se concretizeaza prin lansarea unui nou serviciu.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB), institutie fundamentala a pietei de capital, a stabilit cadrul general care permite implementarea conceptului de Market Maker al Emitentului (MME). Incepand cu 8 august 2019, BRK Financial Group devine primul Market Maker al unui Emitent tranzactionat la BVB. Este vorba de compania AAGES, listata la pe BVB in urma cu doi ani. Market Maker-ul Emitentului este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a sustine lichiditatea unui instrument financiar, in baza unui contract incheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum si cu BVB.

„Este pentru prima data cand un intermediar semneaza un contract direct cu un emitent pentru sustinerea lichiditatii. Acest lucru a devenit posibil pentru ca am reusit sa stabilim cadrul general de derulare al programului. Market Maker-ul Emitentului devine astfel o realitate care creeaza premisele de imbunatatire a lichiditatii. Ne-am dori ca tot mai multi emitenti sa urmeze acest exemplu si sa foloseasca aceasta oportunitate,” a declarat Adrian Tanase, CEO al Bursei de Valori Bucuresti.

„Obiectivul urmarit de catre AAGES prin semnarea unui contract privind activitatea de market maker pe piata reglementata la vedere cu SSIF BRK Financial Group este cresterea lichiditatii actiunilor firmei si, prin aceasta, sporirea increderii investitorilor potentiali interesati in achizitionarea actiunilor AAGES,” a precizat Gabor Molnar, director general AAGES.

„Angajamentul nostru privind dezvoltarea pietei de instrumente financiare locale se concretizeaza prin lansarea unui nou serviciu oferit de BRK Financial Group, respectiv cel de market making pentru actiunile unui emitent dinamic si care, probabil, va avea o alta vizibilitate in randul investitorilor odata cu cresterea lichiditatii tranzactiilor. Speram sa putem transfera din expertiza dobandita in ultimii ani ca emitent si furnizor de lichiditate pe produsele structurate tranzactionate la BVB (certificate turbo si certificate cu capital protejat) si pe piata spot, sa contribuim la cresterea volumelor tranzactionate pe bursa locala, dezideratul comun al participantilor la piata,” a spus Razvan Rat, director general adjunct in cadrul BRK Financial Group.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.