Viorica Dăncilă anunță ordonanță de urgență pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viață și înăsprirea pedepselor pentru violatori și pedofili

Politic

„Am spus că vreau sancțiuni drastice pentru criminali, violatori și pedofili. Voi da o ordonanță de urgență pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viață, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte”, a declarat joi seară premierul Viorica Dăncilă.

Șefa executivului a subliniat că, urmare a analizei impuse după tragedia de la Caracal, va da ordonanțele de urgență necesare și va trimite adrese către președinții celor două Camere ale Parlamentului pentru convocarea în sesiune extraordinară.

„Aceste modificări legislative trebuie dezbătute și implementate imediat. Îmi asum să fac acest lucru”, a declarat Viorica Dăncilă.

Mihai Fifor, ministru interimar de Interne: „Doar pedepsirea celor vinovați nu este de ajuns. Trebuie să coroborăm astfel de măsuri punitive cu o reformă drastică în sistem, pornind de la atitudinea fiecărui polițist, modul cum reacționează și interacționează cu cetățenii, până la reorganizarea instituțiilor, debirocratizarea acestora și modificarea legislației în domeniu (…) Îi încurajez pe toți cei care cunosc cazuri în care angajații MAI tratează cu superficialitate cetățenii să ne sesizeze„.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.